keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Neulomuksia

Pii paa puu, terve huhtikuu!
Kohta kevät tekee terää,
pajunkissa oksaan herää.
Nauraa täysikuu, onhan huhtikuu!


Hengissä ollaan edelleen, vaikka blogissa on ollut kovin hiljaista. Töissä on ollut ehkä kiireisin alkuvuosi ikinä ja ompelukoneet ovat saaneet kerätä pölyä kaikessa rauhassa. Nyt olen viritellyt niitä toimintakuntoon ja yritän taas löytää aikaa ompeluille. Mieli tekisi uutta keväistä ja kesäistä, reissuvaateittakin pitäisi alkaa suunnitella.

Ensin kuitenkin talven aikana valmistuneita neuleita.

Raitaneule on aloitettu jo syksyllä, kun poistokoreista alkoi löytyä lempilankaani Novita Hankoa. Muistin nähneeni jossain lehdessä Hangolla raidoitetun neulepaidan. Sitä lehteä ei tietenkään siihen hätään mistään löytynyt, mutta yritin soveltaa omasta päästäni jotain saman tapaista.

Neulominen sujui sutjakasti, mutta kesti monta kuukautta, ennen kuin sain neuleen koottua ja kaikki langanpäät pääteltyä... Palautuipa taas mieleen, miksi niin kovasti pidän yhtenä kappaleena neulottavista töistä :).
  


Muistatteko vielä kimaltelevasta langasta neulomani nilkanlämmittimet? Sitä samaa Säde-lankaa ostin tyttöjen säärystimiin. Roosaa ei löytynyt mistään ja ostin sen sijaan valkoista. Kunnes eräästä kaupasta osui silmiin juuri tarvittavat pari kerää roosaa. Säärystimet ovat valmiina ja tulevat blogiin kunhan saan kuvattua.

Isommalla tytöllä oli idea ylimääräiseksi jääneelle valkoiselle langalle. Siitä piti saada kimmeltävä pipo, jossa on tupsu. Säteestä ei sellaisenaan pipolangaksi ole ja niinpä lisäsin sen kaveriksi pehmeää merinovillaa (Hjertegarn Extrafine Merino 120). Tuli lämmin ja sopivasti kimaltava, lempipipo! Pipon ohje Lankamaailman nettisivuilta.




Pikkusiskon pipo on muunnelma edellisestä, hiippapipo Prinsessajutun ohjeella. Tupsuun tämän prinsessan piti vielä saada rusettinauha lisäsomisteeksi.


18 kommenttia:

  1. Raitapaita on upea, venepääntiekin. Meneekin pitkään kokonsa puolesta, toivottavasti on mieleinen. Toivepipotkin ihan tilaustyönä, ;}

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokoa tässä on tosiaan reilusti. En ole mikään neulesuunnittelija ja yritin vain tiheyden mukaan hahmotella silmukkamäärää. Lasten neuleisiin valitsen muutenkin yleensä reilun koon, kun koskaan ei voi tietää kauanko menee ennen kuin urakka on valmis ;).

      Poista
  2. Hieno neule! Se on ikävää kun työ vie ajat rakkaalta harrastukselta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Niinpä ;). Positiivista kuitenkin, että meidän alalla kiireisin aikaa sattuu pimeimpään vuodenaikaan ja kesällä voi ottaa jo vähän rennommin.

      Poista
  3. Aivan ihana paita! Todella kauniit värit. Hienot pipotkin olet neulonut. Mukava lukea kuulumisiasi, tällä viikolla juuri mietin, mitähän sinulle kuuluu :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Neulominen on siitä kivaa, että sitä voi tehdä melkein missä vaan, toisin kuin ompelua. Olen taas vähän koukussa puikkoihin ja pehmeisiin lankoihin.
      Kiva kuulla, ettei ole kokonaan unohdettu :). Yritän herätä talviunesta ja aktivoitua jälleen tälläkin saralla.

      Poista
  4. Täälläkin sinua on kaivattu :). Onpa todella ihanat sävyt tuossa raitaneuleessa, voi kun minäkin saisin yhden neuletakin tehtyä loppuun.... Pipot ovat kumpikin todella suloisia, kiva idea tuo rusetti tuossa hiippapipossa :). Mukavaa pääsisäisen aikaa teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoa Krista! Neulominen on kyllä hidasta, ompeluun verrattuna. Onpa kiva nähdä millaisen takin teet. Minulla on nyt puikoilla iso huivi, sitten ehkä neuletakki pienemmälle tytölle. Hyvää pääsiäistä myös teille! :)

      Poista
  5. Kauniita neuleita! Paidan värit käy hyvin yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! Tuon langan värit ovat mukavan pehmeitä.

      Poista
  6. Hienot neuleet, paidassa on tosiaan ihanat sävyt!

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis paita, ihanat värit siinä. Pipotkin suloisia:-)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana paita ja sinapinkeltainen miellyttöö silmääni tällä hetkellä kovasti. Itse en ole koskaan enulonut Hanko-langasta, vaikka moni sitä kehuukin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hanko-lankaa ei taida enää ollakaan myynnissä, vähän harmittaa etten ehtinyt jemmata valkoista varastoon. Onneksi netissä lankakaupat ovat muita ihanuuksia pullollaan :).

      Poista
  9. Komppaan edellisiä: Ihanat värit paidassa ja muutenkin tosi tyylikäs :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)