sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Jänöpaita isoveljelle


Hiihtoloma alkoi sairastelun merkeissä, kukin vuorollaan kuumeessa. Mutta onneksi loppuun riitti vielä hyviä ulkoilusäitä ja tänään päästiin lasten kanssa mäkeen, niin kuin laskiaissunnuntaina kuuluukin! Tämä jänövillapaitakin pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön ja oli varmasti tarpeen tuntikausia touhutessa.

Jos edellisen postauksen villapaita olikin vähän sinnepäin, niin tästä tykkään! Mallista, väristä ja kirjoneuleesta tuli juuri sellaiset kuin halusin. Suomen Luonto kertoi metsäjäniksen harvinaistuneen ja "päässeen" punaiselle listalle. Noita kauniita eläimiä olemme päässeet tässä omassa pihapiirissäkin ihailemaan ja paitaan pääsi kymmenen hankipoikaa, tietysti valkoisessa talvipuvussa. :) Toivotaan että luminen talvi on suosinut jänöjä myös luonnossa.

Pupun kirjoneulekuvio on Ruttu-Nutun blogista. Siellä kommenteissa on ohjeita pienempään paitakokoon ja niiden pohjalta sovitin silmukkamäärät tähän paitaan. Koko tässä on noin 130 cm. Lankana Novita Isoveli.

4 kommenttia:

 1. Hieno neule. Minäkin aina haaveilen neuleiden teosta, mutta toistaiseksi uusavuttomuus ohjeiden lukemisessa ja laiskuus voittavat :(

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tämä oli kyllä niin helppotekoinen, että uskallan suositella kokeilemaan. Täytyy tosin myöntää, että näin isossa koossa alkoi jo vähän puuduttaa suoran ja sileän neulominen.

  VastaaPoista
 3. ihana paita! Kiva kun olit kommentoinut blogissamme.. oli pakko tulla kommentoimaan, että blogi on minun ja siskoni yhteinen..eli kaikkia ompeluksia en siis ole itse ahkeroinut ;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on hieno tämäkin, mutta ihailin aikaisemmin tuota edellistäkin. On kyllä kiva tuo ohje ja sopii niin monenlaisiin lankoihinkin. Tarttis kanssa tuollainen kirjoneuleversio tehdä, mutta kun se kevätkin on tulossa ja muita tekosyitä..

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)