torstai 19. toukokuuta 2011

Kesäpaitoja

Olen aika hyvin onnistunut välttämään kangaskauppojen houkutuksia ja jättänyt tilaamasta ylimääräisiä ihanuuksia, vaikka mitä hauskempia ja suloisempia kuoseja on putkahdellut valikoimiin siellä täällä. Mutta kun esikoinen tarvitsi kesäksi uusia paitoja, annoin itselleni luvan tilata muutamia poikamaisia kuositrikoita.


Iikku-kiikun ihquista örkeistä syntyi kaksi paitaa, perusteeppari ja hihaton malli. Molempien kaavat ovat uusimmasta Ottobresta (3/11). Young designers' oli hieman vartalonmyötäinen kaava ja istuu tosi hyvin meidän pojalle. Tosin koko 128 oli niin justiinsa sopiva, että harmittelin vähän kun ei tullut tehtyä kokoa isompaa. Paidan käyttöikä jäänee tähän kesään, mutta onpa toisaalta nyt juuri oikean kokoinen. Hihattoman Tools-kaavan leikkasinkin sitten kokoa suurempana. Siinä takakappale on Hilcon yksiväristä limeä trikoota. Sivusaumaan ompelin pätkän Tildan pallonauhaa.

Onko muuten Ottobren mitoitus kaventunut, vai kuvittelenko vain? Vanhoista lehdistä ommellessa olen tottunut siihen, että kaventamatta vaatteista tulee aina liian suuria, mutta uudemmilla kaavoilla niin ei ole enää käynyt. Tai ehkä lapseni ovat vain kasvaneet. ;)Royal-tuotteelta tilattu hippo-trikoo on aivan ihanaa! Väri, kuosi ja laatu ovat täysin minun makuuni. :) Niinpä sitäkin piti tilata, vaikka en ollut ihan varma kelpuuttaako iso poika siitä paitaa, vai onko liian "vauvamaista". Kiva että kelpasi, muuten tästä olisi tullut jotain tytöille. Nyt siitä tuli paita samalla kaavalla kuin örkki-paita, koossa 134.Hippojen kanssa samassa tilauksessa tuli myös robottitrikoota. Se on superpehmeää, kun taas nuo aiemmat kankaat olivat napakoita. Tämän kaava on vanha tuttu CW 301, väriläikkänä lime resori.


Kun
alkuun pääsin, ei kankaiden tilailu ihan siihen päättynyt... Fabriinasta saapui juuri tällainen lähetys:


Ah, mitä ihanuuksia! No nyt pitää taas toppuutella, näillä pärjätään vähän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)