maanantai 7. marraskuuta 2011

Kultakutreja ja pupusia

Kuosikankaiden runsaus on ollut tänä syksynä ihan hengästyttävää! Meillekin niitä on kotiutunut vinot pinot, vaikka kuinka olen yrittänyt olla valikoiva ja tilata vain ne kaikkein vastustamattomimmat ja omannäköisimmät.

Yksi ihanimmistä on tämä Kultakutri. Kolmevuotiaammekin samaistui kuosin tyttöön ja kelpuutti tämän, vaikka on nyt niin kovin tarkka 'tyttö- ja poikaväreistä'. Muutenkin häntä näyttävät nyt viehättävän tällaiset yksityiskohtia vilisevät tarinakankaat.

Isomman tytön paita on kokonaan kultakutrikankaasta ja pikkusiskollekin riitti vielä etukappaleen verran. Takakappale ja hihat ovat Metsolan tummanruskeaa velouria. Tykkään melkein enemmän tästä jälkimmäisestä, pehmeä velour on kuin nallen turkki.

Isomman paidan kaava on Ottobren CW 301, pienempi Papana (OD 4/10). Kultakutri-trikoo ja keltainen resori on tilattu Royal-tuotteesta.

Hyi kamala, miltä resori näyttää nurjalta, kun käytin kaksoistikissä alalankana ruskeaa! Onneksi tuo ei näy päällepäin, mutta jospa ensi kerralla muistaisin vaihtaa sopivamman värin...Tämän suloisen vaaleanpunaisen pupukankaan hankin kuopusta ajatellen, mutta isompi tyttö ihastui siihen niin, että hellyin tekemään hänelle puputunikan. Kaavana tässä on Minnie (OD 6/2010). Velourhousuihin kokeilin Saimia (OD 1/09), jossa voisi olla aineksia suosikkikaavaksi. Mukavan niukkalinjainen malli ja sivusaumattomana tosi helppo ja nopeatekoinen. Mitenkähän tämä mahtaisi sopia pojalle? Jos vaikka lyhentäisi resoreita ja pidentäisi lahjekappaleita vastaavasti.


Pupu- ja raitatrikoo Fabriinasta, velour Kestovaippakaupasta.

Pitkästä aikaa ompelin vyötärökuminauhan kiinni kankaaseen. Yleensä olen pujottanut sen kujaan, koska ompelu on ollut hankalaa eikä lopputuloksestä ole tullut riittävän siistiä ja joustavaa. Nyt käytin kolmipistesiksakkia, joka näyttääkin minusta aika kivalta. Suurempi syy onnistumiseen lienee kuitenkin kuminauhan laatu. Royal-tuotteesta löysin ihanan pehmeää ja joustavaa vyötärökuminauhaa. jota en enää pois vaihtaisi! :) 

4 kommenttia:

 1. Minäkin tilasin kultakutria:) Todella söpöä kangasta! Ihanat paidat tuli!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja. Minäkin olen koittanut tilata vaan ne just meille sopivimmat kankaat mutta silti niitä on kertynyt ihan hurjasti... Vielä kun saisi ompeluaikaa...

  VastaaPoista
 3. Kiitos!
  NorppaStiina: Älä muuta sano! Tällä ompelutahdilla nämä nykyiset kankaani riittävät vuosiksi eteenpäin...

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)