maanantai 30. huhtikuuta 2012

Sukkasatoa


Jos ei ompelurintamalla suuria olekaan tapahtunut, olen sentään tarttunut puikkoihin pitkästä aikaa. :)

Liekö enemmän nuukuutta vai laiskuutta, että piti jo alkaa vanhoja villasukkiakin uudistamaan?

Lähtökohta oli tämä:


Lahjaksi saadut, paljon käytetyt pitsivartiset villasukat, joista pohjat olivat monesta kohtaa puhki kuluneet. Varret sen sijaan olivat vielä siistit. Siispä sakset käteen ja naps varret poikki:Samaa harmaan sävyä minulta ei löytynyt, joten vaihdoin reilusti väriä ja käytin ihanan pirteää tipunkeltaista seiskaveikkaa. Varret siistin virkkaamalla kierroksen kiinteitä silmukoita. Kyllä näillä taas tepsuttelee hyvän aikaa ja valmista tuli huomattavasti sutjakammin, kuin jos olisi neulonut varretkin alusta alkaen.
Ennen omia sukkia valmistui tällainen jättimäinen pariton sukka pojan kipsijalkaa suojaamaan. Minä olisin tehnyt iloisen kirjavan, mutta poika tahtoi Suomi-raidat. Kuinkas muutenkaan MM-kisojen alla. Muutaman viikon tämä oli ahkerassa käytössä, mutta nyt se on (onneksi!) käynyt jo tarpeettomaksi ja saa jäädä muistoksi yhdessä kipsin kanssa.2 kommenttia:

  1. Mulla olis myös tuollainen tuunaus/tuunaukset edessä, kun melkein koko poppoon villasukat niin huonossa kunnossa. Meidän mummolta tuon oppinut, että varret voi käyttää uusiksi :-)

    Mukavaa vappua!!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)