sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Salainen ystävä

Kuun alussa Fb:n Saumanvara-ompeluryhmässä käynnistyi aivan mahtava projekti: Salainen vaateystävä. Mukaan ilmoittautui 70 ompelevaa naista ja ideana oli tehdä vaate tai asuste jollekin toiselle haasteeseen osallistuvalle. Tekijä sai pienen kuvauksen saajasta (tai useimmeiten hänen lapsestaan jolle vaate tulisi), jonka perusteella tehdä lahjan saajalle jotain sopivaa ja mieluista. Kaikkea viestiliikennettä koordinoi yksi henkilö, jolloin lähettäjät pysyivät anonyymeinä. Vasta lopuksi kun kaikki olivat pakettinsa saaneet, paljastettiin ketkä olivat ompelusten takana. Loistava idea ja valtavalla innolla osallistujat lähtivät mukaan. Upeita vaatteita tehtiin ja lähetettiin vieraille ihmisille ympäri Suomea.

Minun salaisellani on 4-vuotias poika ja 2-vuotias tyttö, sain valita kummalle ompelen. Päädyin tekemään pojalle Kwazii-paidan, koska hän pitää Oktonauteista ja merirosvoista. Paidan seuraksi tein vielä velourhousut, joihin aplikoin pojan nimen alkukirjaimen.
 
Käytin tuttuja Ottobren peruskaavoja (Brave fireman ja Saimi) kevyesti muokattuna.Keltainen pilkkutrikoo on Eurokankaasta, velour ja resori Fabriinasta.
 
 


 
 

Tällaisen sovituskuvan sain pojan äidiltä, Katariinalta. On kuulemma ollut kovin mieluinen setti. :)

 
 
 
Omaa pakettiani sain odotella hieman yli määräajan, mutta täytyy sanoa että odottaminen kannatti. Paketista paljastui peräti kolme vaatekappaletta: pitkähihainen trikoopaita, huppariliivi ja farkut (tai mitä tvilliä tuo kangas lieneekään). Nämä kaikki siis meidän esikoiselle. Lisäksi paketissa oli tikkaripussi, joka jaettiin kaikkien kolmen tenavan kesken.
 
Vaatteet ovat todella siistiä jälkeä ja ihan sopivat. Näissä on täytynyt olla valtava työ.
Tykkään näistä kovasti ja pojallekin nämä olivat mieleiset. Erityisesti housut ovat hänen mielestään hienot ja upean väriset.
 
 
 
 
 
 
Vaatteista löytyy useita hienoja yksityiskohtia, jotka tekevät viimeistellyn ilmeen; kuten nämä paitakankaasta aplikoidut tähdet ja housujen takataskun tähtitikkaus.
(Anteeksi vaatteiden ruttuisuus, oli niin kiire sovittamaan ettei ennättänyt silittää...)
 
 
 
Näiden ihanuuksien takana on Sanna tekee ja purkaa-blogin Sanna. Suurkiitos Sanna!
 
 
 
ps. Blogilla on aihetta juhlaan, joten ihan pian luvassa jotain hauskaa...
 

5 kommenttia:

 1. Ihan uskomattomat vaihdokit! Kumpikin setti niin hienoja! :)

  VastaaPoista
 2. Todella hienot, molemmat setit =)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoja! Erityisesti tuo oktonautti-paita on hieno! Hienot värit.

  VastaaPoista
 4. Vautsi, molempien tekemät setit on ihan älyttömän ihania! Noi tähdet liivin takana on kiva yksityiskohta ja toi oktonautti, niin hienoa jälkeä!

  VastaaPoista
 5. Ihastuin t-paitaasi <3

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)