lauantai 14. syyskuuta 2013

Inspiraatiota etsimässä

 Tämän viikkoinen SaVaWay oli ehkä tähänastisista erikoisin. Se sai alkunsa Viljamin puodin tempauksesta, jossa kerättiin itse ommeltuja pehmoleluja lastensairaalalle. Siihen projektiin en valitettavasti ehtinyt mukaan, mutta luvassa oli vielä meille ompelusta innostuneille muuta mukavaa...

Facebookin ompeluryhmässä etsittiin ensin kuumeisesti Helsinkiläisiä ompelijatovereita, jotka tempauspäivänä saivat Pandalta ja kumppaneilta yllätyskangaspaketin itselleen ja ystävilleen. Niistä oli sitten määrä perjantaina ommella ryhmän yhdessä sopiman teeman mukaan.

Niinhän siinä kävi, että muualla Suomessa asuvia seuran etsijoitä oli enemmän kuin pääkaupungin kavereita. Minä noin parinkymmenen muun joukossa jäin ilman ryhmää. Vaan ei hätää, Pandalla oli varalla suunnitelma B! Saimme postissa palat vihreää puudelitrikoota ja oman salaisen tehtävän. Meidän tuli etsiä inspiraatiota jonkun varsinaiseen haasteeseen osallistuvan henkilön ompeluksista ja toteuttaa se perjantaina tavalliseen ompeluaikaan. Kaikki tämä paljastui inspiraation lähteille vasta perjantai-iltana, kun valmiiden töiden kuvia alettiin ladata kansioihin. :)


Minä valitsin 'salaiseksi ystäväksi' NuppuNeulan. 
Kuopus toivoi kankaan nähdessään huppumekkoa ja kiva vetoketjuidea huppuun löytyi täältä. Vähän siinä joutui aivonystyröitä hieroa, että keksi miten vetoketjun saa siististi kiinnitettyä. Ompelujärjestys meni uusiin puihin ja lopputulos on mielestäni oikein siisti. Ainoa riittävän pitkä pitsivetoketju oli vaaleanpunainen ja se määrittelikin sitten yhdistelykankaan värin. Helma ja hupun vuori on Pehemialta ostettua vaaleanpunaista pallotrikoota. Koska puudelitrikoo on ohutta, vuoritin myös yläosan kirpparilta löytyneellä vaaleanpunaisella trikoolla. Hihoihin ei puudeli eikä pilkku enää riittänytkään ja kesken kaiken (sääntörikkomus, hyi hyi minua!)oli napattava joukkoon tuo Saksasta tilattu raitatrikoo. Ihan hyvä niin, sillä se tuo ryhtiä pehmeiden värien rinnalle.

Kaava on oma sovellus, hieman iso mutta muuten onnistunut.
Tästä tuli kyllä niin meidän piiperon oloinen vaate. :) Suloisen tyttömäinen mutta silti leikkeihin sopiva.
Hän tahtoikin sen heti päälleen eikä olisi riisunut ollenkaan.


Suurkiitos vielä Viljamin Puodille ja muille järjestäjille!


Kestovaippakaupan joustocollegesta oli tarkoitus tulla mekon kanssa pidettävät leggingsit, mutta taitaa mennä sukkahousujen kanssa kun helma on noin pitkä. Vaan kyllä meiltä muitakin näihin sopivia yläosia löytyy. Nämä tein saman teeman hengessä, ryppylahkeiden malli löytyy täältä.

Huomasin joustocollegen olevan turhan paksua rypytyksiin, tasaisemmin asettuisivat ohuemmasta materiaalista tehtynä. Niin hauska ja helppotekoinen idea kuitenkin, että kokeilen joskus vielä trikoolla. Samaa jujuahan voi soveltaa muuallekin kuin lahkeisiin.

Kaava Uncomplicated (OD 4/13) muokattuna. 


4 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! :)