tiistai 25. helmikuuta 2014

Top secretOmpeluryhmässämme järjestettiin ystävänpäivän alla jo toistamiseen Salainen ompeluystävä-projekti.
Viime kesänä osallistuin siihen ensimmäiseen, jonka tuloksia täällä.

Tällä kertaa osallistuin kahdella paketilla, jotta molemmat tytöt saisivat omansa. Kunkin paketin tuli olla kaksiosainen sisältäen vaatteen ja toisen pienemmän ompeluksen (asuste tms.).

Minun salaiset ystäväni olivat kaikki tyttöjä, iältään 3-6-vuotiaita. Aivan vieraalle maaperälle ei siis tarvinut hypätä, makutuomareita löytyi omasta takaa. Omat lapset olisivatkin mielellään napanneet ompeleeni itselleen, mutta olivat sitten innoissaan lähettämässä paketteja, kun kuulivat että heillekin on tulossa postissa omat yllätyspaketit.

Ja niin se vain on, että jonkun toisen äidin ompelemat on hienompia kuin oman äidin! :)


Nuorempi tytär sai Noshin mäyräkoirajerseystä tehdyn pussihelmamekon ja fleecevuorisen pipon. Mekko on täynnä kauniita yksityiskohtia ja molemmat vaatteet istuvat saajalleen erinomaisesti. Tykkään ja tyttökin tykkää! Isomman tyttären paketista paljastui kierrätyspuuvillainen kesämekko ja hiuspanta. Vinkkasin salaiselle ystävälle, että jotain hyvin tyttömäistä toivotaan ja ihan loistavasti hän onnistuikin valinnassaan. Melkein 6 vee neitiä ei ole niin kovin helppo miellyttää vaateasioissa, mutta tämä mekko on hänen uusi lempparinsa.  Hiuspannasta meinasi tulla tyttöjen kesken tappelu, äidin on siis yritettävä tehdä toinen samanlainen.

Suuret kiitokset vielä salaisille ystäville, Niinalle ja Jaanalle!

*

Sitten meiltä lähteneisiin paketteihin:

"Tanssityttö, lempivärit punainen ja oranssi".
Näin kuvailtiin paketin saajaa toisessa viestissä. Tämä pallokangas oli huudellut minulle jo aiemmin kaupassa, en vain tiennyt mitä siitä tehdä. Nyt tiesin. :)

Tuli kapealinjainen mekko kellomaisella helmalla. Pääntiellä satiinirusetti ja kukkanappi.

Hempeämmistä väreistä pitävälle isosiskolle ompelin pussukan ja mukaan lähti myös kyniä pussukan täytteeksi.

Toisessa viestissä toivottiin yllätyspakettia 4-vuotiaalle rämäpääprinsessalle. Äiti antoi hyvin vapaat kädet toteutuksen suhteen, jopa siinä määrin että minun oli vaikeuksia päättää mitä tekisin. Lopulta päädyin tutulle linjalle: iloista, värikästä ja mukavaa, tyttömäisyydestä tinkimättä.

Valitsin ensin raitakankaan ja sitten tuo Viljamin puodin pingviini kuiskailikin kaapista ja kertoi loput. Keltaista ja röyhelöä siis.


Pienemmäksi ompelukseksi tein "monitoimiasusteen", jota voi käyttää vaikkapa huivina tai hiuspantana.*

Esikoisemme ei tällä kertaa saanut omaa yllätystä, ne kesäiset hänellä ovat edelleen käytössä. Sylva-huutiksesta löytyi kuitenkin tällainen paita, kuin tehty meidän leijonapojalle. Kiitos tämänkin tekijälle!
Kaavat:
Pallomekko: oma
Vetoketjupussukka: oma
Pingviinimekko: Funny faces (OD 1/14) muokattuna
Huivi: oma

Kankaat:
Pallotrikoo ja sydänpuuvilla: HH-Kangas
Vihreävalkoinen raitatrikoo: Pehemia tai Majapuu
Muisto-trikoo: Verson puoti
Resorit: Fabriina ja Majapuu


4 kommenttia:

  1. On kyllä kivoja ompeluksia! Voi miten jännittävää ensin ommella toisille ja sitten vielä odotella mitä itse saa, hauska idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voin kertoa, että se on hermoja raastavaa! Mutta silti niin hauskaa, että osallistuisin vaikka heti uudelleen. :)

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)