lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kesäkummun Liisa


Tammikuussa osallistuin satukirjahaasteeseen ompelemalla asun Meidän Marikin tyyliin. Silloin jäi ajanpuutteen vuoksi esittelemättä toinen, Marikin pikkusiskon Liisan, mekko. Kauan se ehtikin viipyä ufo-pinossa haasteen tuoman enimmän innostuksen laannuttua, mutta vihdoin oli meidän pienellä neidillä ilo pukea uusi kukkamekko ylleen.

Kirjassa Liisalla on useimmiten vaalea pilkullinen essumekko. Minä vaihdoin pilkut kukiksi, mutta muuten tyyli säilyi. Kaava on sama kuin Marikin mekossa. Taskut tein, vaikka kirjan Liisan mekossa sellaisia ei ole. Leikkelin ne summissa ja sain niistä hurjan suuret. Pienentämisen sijaan ompelin laskoksen taskun keskelle ja hyvät tuli, näihin mahtuu jemmaamaan kesäisiä aarteita!
Eikä kuvausta ilman kissaa...Mukavaa viikonlopun jatkoa ja muistakaahan osallistua arvontaan! Aikaa vielä huomisiltaan saakka.
Ja lämpöisesti tervetuloa kaikki uudet seuraajat! 

20 kommenttia:

 1. Ah, tämäkin on vallan ihana, tykkään kovasti kankaan sävyistä. Minua ei ainakaan kissan mukana olo kuvissa haittaa yhtään, päin vastoin mielelläni katselen kuvia tuollaisesta ihanuudesta ;). Hieno kuvakulma tuossa ekassa kuvassa muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tarkoitus oli ottaa useampikin kuva tuon vanhan peilipöydän ääressä, mutta tyttö ei nyt ollut yhtään sillä tuulella ja oli hankala saada yhtään kunnon otosta. Vasta kissa toi tullessaan hymyn huulille. Lupaan silti, ettei se pääse joka postaukseen varastamaan huomiota. ;)

   Poista
 2. Kaunis mekko! Kukkakangas on oikein kesäisen näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mandariinimania! Kangas on rakkaudella marinoitu. ;) Ihastuin siihen iät ja ajat sitten Anttilan kangasosastolla, nythän sieltä ei mitään vaateompeluun sopivaa enää löydäkään.

   Poista
 3. Kaunis, kaunis mekko:-) . Kesäinen tunnelma kuvissa ja ihana tuo kuva, jossa kissakin on päässyt mukaan:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Lakritsi on tytöille rakas ♥, joka kuvaan pitäisi saada mukaan. :)

   Poista
 4. Voi miten suloinen mekko!
  Marikit kuuluvat lempikirjoihini edelleen, juuri viime kesänä luin ne viimeksi. Ehkä tykkään niistä niin paljon, koska Marikista ja Liisasta tulee mieleen pikkusiskoni ja minä. Tämä mekko kyllä kuvastaa hyvin kirjojen tunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Marikkiin varmasti samaistuvatkin juuri ne, joilla on lähelle samanikäinen pikku- tai isosisko. :) Ihana lämminhenkinen tarina.

   Poista
 5. Onpa kaunis mekko! Kiva on helmojen kanssa hulmutella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! Joo, tässä mekossa on ihanan leveä helma. Tämä pikkuneitihän ei muuta pukisikaan kuin mekkoja jos saisi itse valita. Onneksi pian on kesä, niin saa viilettää paljain varpain helmat hulmuten. :)

   Poista
 6. Suloinen ja herttainen, pienen (omasta mielestä tietenkin ison :)) tytön täydellinen mekko! Ihanat kuvat ja suloinen pikku kisu siellä ilahduttamassa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Tässä mekossa hiharöyhelötkin pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, "Marikin" mekossa ompelin ne epähuomiossa toisella lailla. Melkein viisivuotias on välillä hyvin iso, välillä äidin pikkuvauva. ;)

   Poista
 7. Ihastuttava kesäinen mekkonen!! Mainio idea ottaa kuvaa peilin kautta, wau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar! Onnistui tuossa kuvassa tarkentaa tyttöön niin, että sekalainen kirjahylly näkyy sopivan utuisena. ;)

   Poista
 8. Ihastuttava mekko ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 9. Ihana Liisan mekko ja kaunis kangas! Voin hyvin kuvitella Kesäkummun Liisalle juuri tällaisen :) Mekin lasten kanssa luettiin tässä hiljattain taas Kesäkummun jutut läpi. Marikki -sadut on olleet mun suosikkeja jo lapsesta ja kirjat on kahlattu läpi moneen kertaan :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)