tiistai 9. helmikuuta 2016

Ystävälle: Sydänsukat


Tämä on kamalan noloa...
On ystävähaasteen ensimmäinen päivä ja oma postausvuoroni, mutta joudun esittelemään keskeneräisen käsityön. 

Aina ei vaan osaa varautua kaikkeen, enkä minä todellakaan odottanut olevani kuumeessa viittä päivää. Kuvittelin vielä, että ainahan sitä neuloa jaksaa pikkuisen kuumeisenakin, mutta enpä vaan jaksanut. Oli pakko höllätä ja antaa itselleen lupa olla epätäydellinen. Kaikeksi onneksi itse ystävänpäivään on vielä monta päivää aikaa ja siihen ehdin viimeisen kärjenkin saada valmiiksi.

Ystävälleni ei koskaan kävisi näin. Hän olisi aloittanut työn niin hyvissä ajoin, ettei muutaman päivän viivästys olisi haitannut mitään. Tai todennäköisesti hän olisi jo alunperin ymmärtänyt olla osallistumatta aikaa vievään haasteeseen. Sillä hän on harkitseva ja järkevä aikuinen nainen. Hänen kotinsa on aina kuin sisustuslehdestä ja puutarha kukoistaa. Hän on aina ajoissa ja huoliteltu ja osaa varautua kaikkeen. Toisin kuin minä.

Se miksi valitsin tähän juuri hänet, johtuu siitä että meitä yhdistävät käsityöt. Niissäkin aivan erilaiset, kun minä teen pääasiassa vaatteita ommellen ja neuloen, hän askartelee kortteja sekä ompelee ja virkkaa sisustusesineitä. Olipa mikä tahansa merkkipäivä, hän tuo jotain itse tehtyä. Vaikka lahja olisikin kaupasta ostettu, on se kauniisti ja ajatuksella paketoitu. Halusin muistaa häntä nyt jollakin omin käsin tehdyllä.

Pelkään, että tämä blogi on muuttumassa kokonaan villasukkablogiksi, sillä jälleen tein yhdet sellaiset. ;) En vain voinut vastustaa Niina Laitisen Helmikuun kalenterisukkien ohjetta. Jo aikaa sitten päätin, että sellaiset teen nimenomaan ystävänpäivälahjaksi. Sitä paitsi tämä ystävä ei neulo sukkia itse ja uskoisin niiden siksi olevan toivotut.

Aioin ensin käyttää harmaata, kuten ohjeessa, mutta puhdas valkoinen tuntui sittenkin ylellisemmältä ja lahjaan paremmin sopivalta. Varsi on helppoa pitsineuletta, sellaista ihanaa jonka mallineuleen oppii hetkessä ulkoa. Muuten ihan perusperussukka seiskaveikasta.




Valmiiseen sukkaan kuitenkin pieni lisä, päälle silmukoita jäljitellen kirjailtu sydän. Värinä vaaleansininen, sillä sininen on ystävän lempiväri.




(Koska vaaleansininen on pastelliväri, osallistun tällä työllä myös Hommahuone-blogin helmikuun värihaasteeseen.)



Loppuun haluan vielä esitellä helpon ja hauskan ystävänpäiväkortti-idean, jonka lapset toteuttivat.
Valkoiselle korttipohjalle tytöt piirsivät kädettömän hahmon, jonka vartaloon tehtiin kaksi reikää. Rei'istä pujotettiin pätkä piippurassia käsiksi, joihin voi näppärästi kietaista namun tai muun pienen kivan esineen. Tuli söpöjä ❤.




Näiden myötä oikein hyvää laskiaistiistaita!

23 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! Ihana idea myös kortissa nuo karamellia halaavat kädet! :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat tulossa ystävällesi!
    Ps. Onpa kiva kortti-idea!

    VastaaPoista
  3. Ystäväsi saa lahjaksi aivan ihanat sukat! Olitpa sinä pitkään sairaana, kurjaa, mutta tulihan sitten levättyä vähän väkisinkin, välillä tuntuukin, että ei sitä muuten osaa aina riittävästi vain olla ja pötkötellä paitsi sairaana. Nuo kortit ovat ihan mahtavat,täytyypä idea laittaa muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella pakkolepoa, kai sitä kun vanhempana harvoin sairastaa niin sairastaa sitten kunnolla. Huomasi kyllä, että heti kun vointi alkoi helpottaa, alkoi tehdä mieli puuhailla jotakin. :) Kiitos Krista!

      Poista
  4. Kauniit sukat todella! Olisiko mahdottomuus tehdä joskus rautalankaohjeet tuohon silmukoiden jäljentämiseen, tai vinkata mistä sellaiset löytyy? :) Kortti-idea onkin hauska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä voisin kokeilla ottaa kuvia miten tuon sydämen teen, jos siitä olisi apua. Kiitos Raisa! :)

      Poista
  5. Onpas ystäväsi saamassa kauniit sukat <3 Ja aivan mahtava kortti-idea! Piti näyttää meidän lapsillekin tuo korttikuva ja innostushan siitä seurasi. Haluavat kuulemma ruveta myös askartelemaan samanmoisia. Kiitos siis vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Kiva, jos kortti-idea pääsi sielläkin käyttöön. Meillä myös tytöt innostuivat näistä kovasti, oli vain aluksi yllättävän vaikeaa unohtaa jättää ne kädet piirtämättä. :D

      Poista
  6. Flunssa sairastetaan petin pohjalla täälläkin, onneksi olin niin innoissani haasteesta, että se oli valmis ennen flunsan iskemistä, en tiedä miten muuten olisi käynyt. Paranemisia sinnekin päin. Kauniit sukat on tulossa ja korttiidea on aivan huippu! Tässä linkissä minun haasteni, jonka äskettäin julkaisin: http://vaateviidakko.blogspot.fi/2016/02/helmikuun-haaste-ystavalle.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olitkin valmis todella hyvissä ajoin! Kauniita kortteja olet tehnyt, tulen vielä myöhemmin lukemaan postauksesi tarkemmin. Kiitos Pirjo! :)

      Poista
  7. Flunssan kourissa täälläkin. Vähän vaan meinaa neuletakki tökkiä, kun ajatus ei juokse. Pakko vaan silti neuloa! :D Suloiset kortit ja aivan huippuhyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuloosi on hyllä niin vakava tauti, etteivät sitä pienet flunssat nujerra. :D Pikaista paranemista sinulle. Kiitos Tiina! :)

      Poista
  8. Kauniit sukat :) Tosi hauska idea tuo halaavat karkkiukot, täytyykin kysellä, josko 4-v piirustelisi tuolla idealla.

    VastaaPoista
  9. Voi miten mahtava kortti-idea!

    VastaaPoista
  10. Voihan flunssa. Sitä on täälläkin podettu ihan riittämiin. Jäljellä on enää tukkoinen nenä ja kipeät kyljet yskimisestä, voiton puolella kuitenkin:) Näillehän ei voi mitään, ja silloin pitää vain levätä! Ihanat sukat kauniilla yksityiskohdilla siellä valmistumassa, ystäväsi kyllä ilahtuu näistä:) Kortti-idea menee ehdottomasti kokeiluun, tyttöni kun sattuu olemaan innokas korttiaskartelija:)

    VastaaPoista
  11. Kauniit sukat ja voi noita kortteja <3 <3 <3

    VastaaPoista
  12. Kauniin herkät sukat! Sydän on ihana lisä sukkiin <3. Ja onpas muuten tosi kiva idea ja toteutus korteissa! Toivottavasti flunssa olisi nyt selätetty! Meilläkin perheen miehet sairastaa.

    VastaaPoista
  13. Tämä menee nyt toistoksi, mutta sukat ovat oikein kauniit ja kortti-idea loistava, täytyykin vinkata lapsille :-)

    VastaaPoista
  14. Ihan huippu idea nuo kortit, todella kivan näköiset! Kauniit sukat <3

    VastaaPoista
  15. Aivan ihanat sukat ♥ Valkoinen väri ja pitsineule on kyllä kaunis yhdistelmä. Ja aivan ihana on myös tuo sininen sydän! Minulla oli myös tarkoitus silmukoida yksiin villasukkiin samantapaiset sydämet, mutta koko homma on vielä kesken. Ehkä tästä innostuneena saan sukat valmiiksi ja sydämetkin näperrettyä. Viime silmukoinnista on kyllä niin paljon aikaa, että täytyy ehkä kaivella vähän ohjeita :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)