sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kotipihaa kauemmas
Lähdin mukaan Sirpukan solmuissa-blogin haasteeseen, jossa tavoitteena on saada bloggaajat laajentamaan kuvausympäristöään omien kotinurkkien ulkopuolelle.

Minä otan blogikuvia todella harvoin sisällä, ihan siitä syystä että ulkona luonnonvalossa kuvien laatu on huomattavasti parempi. Talviaikaan olen jämähtänyt kuvaamaan pääasiassa omalle terassille ja kyllähän tuo sama vihreä seinä alkaa jo hieman kyllästyttää.. ;).

Mielenkiintoisten kuvaustaustojen löytäminen ei ole aina kovin helppoa. Lähtipä kotipihasta mihin suuntaan tahansa, tulee vastaan metsää, vähän peltoa ja taas lisää metsää. On siis lähdettävä varta vasten kuvaamaan, jos taustaksi tahtoo jotain uutta. Tällä kertaa ei kuitenkaan menty kovin kauas ja kuvauspaikkana sai toimia lähistöllä sijaitseva iso kivi. Lasten mielestä kaikki vähänkin erilainen on jännää ja vaikka paikka ei tämän kummoisempi ollut, saatiin kivellä aikaan monenlaiset näytökset (suurin osa kuvista tosin jäi sensuurin kouriin...)

Minä pidän kivistä paljon. Harmaa kivi, mitä suurempi ja sammaloituneempi, sen parempi. Nuorin lapsi jakaa kanssani kivi-ihastuksen. Hänen mielestään parhaat kivet ovat pieniä ja valkoisia. Olenkin lukemattomia kertoja saanut häneltä ulkoilutuliaisina pieniä sieviä kiviä, se on aika herttaista :)
Lasten talvilomalla kävimme yhdessä tyttöjen kanssa Paapiin uudella työhuoneella. Vanhaan työhuoneeseen verrattuna siellä onkin hyvät tilat ja jopa pieni myymälä. Kannattaa piipahtaa katsomassa, jos olet liikkeellä Kokkolan seudulla. Myynnissä oli valmiiksi leikattuja kangaspaloja ja tietenkin tytöt halusivat valita sieltä omat suosikkinsa. Nuorempi tyttö rakastui päätä pahkaa tähän Myyry rokkaa-kankaaseen. Minä en ollut niin kovin innostunut tästä kuosista, mutta kohta 6-vuotias jääräpää oli asiasta täysin varma: tästä kankaasta tehdään mekko! (Myönnettäköön, että olen sittemmin alkanut lämmetä tälle väriyhdistelmälle.)

Tytär antoi ohjeet mekkoon: ylhäältä paitamainen, vyötäröltä lähtien poimutettu helma, hihoihin resorit ja helmaan käänne. Metrin palasta riittikin hyvin kaiken tämän toteuttamiseen ja uusi lempimekko on valmis. Kaavapohjana tässä oli Ottobren Peplum, mutta siitä tosiaan vain miehusta ja hihojen yläosa, loppu on itse sovellettu.
Loppupaloista syntyi vielä trikoopipo, jonka vuoritin pinkillä trikoolla, tietenkin!Ensi viikolla onkin sitten luvassa eläimellistä menoa huhtikuun haasteen merkeissä. Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja kuulemisiin!


EDIT: huomasin, että tuo minttuhan on vihreää, joka on Hommahuoneen kuukauden väri. Osallistunpa siis tällä mekolla ja pipolla myös siihen haasteeseen!

11 kommenttia:

 1. Varmasti lempimekko, kun on itse valittu kangas ja toiveiden mukaan toteutettu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, paljon käytetty jo tähän mennessä :). Joskus on kiva antaa lasten itse päättää, vaikka itse olisi ehkä tehnyt toisenlaista. Ja on ihana, että ainakin joku vaate menee aamulla reippaasti päälle, neidillä kun tuppaa usein olemaan pukeutumiskriisejä...

   Poista
 2. Tuopa onkin kiva haaste, että mennään kuvaamaan uuteen paikkaan. Kyllähän sitä tulee pääasiassa kuvattua niissä samoissa paikoissa: ulkona kivikasalla tai navetan seinustalla ja sisällä keittiön nurkassa, kun se on valoisin paikka tässä mökissä.
  Onhan se mukava toteuttaa ompelussa lasten toiveita. Silloin tietää, että niistä tulee mieluisia. :)
  Saapa nähdä, saanko haastehomman valmiiksi. Hirmuisesti on vielä kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on hauska haaste. Aiemminkin olen toisinaan yrittänyt etsiä uusia kuvauspaikkoja, mutten kovin aktiivisesti. On mukava huomata, että lapset innostuvat kuvausretkistä valtavasti, vaikka muuten heitä on joskus hankala saada houkuteltua malliksi.
   Olen ihan varma, että saat haastetyön valmiiksi ja olet taas tehnyt jotain hienoa ja oivaltavaa :).

   Poista
 3. Hei, meillä kävi ihan sama juttu PaaPiilla, pikkulikka valitsi määrätietoisesti vaalenanpunavalkoisen Tulips-kuosin, vaikka mun mielestä joku voimakkaampi väri olisi ollut sopivampia. Enää ei suostuttelut auttaneet. Taitaa olla äitin valitsemien vaatteiden aika ohi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon ikäisillä on kyllä niin vahvat mielipiteet ja roppakaupalla omaa tahtoa, että siinä on äidin turha väittää vastaan! :D

   Poista
 4. Ihania kuvia, kivet ovat minustakin kiehtovia. Lasten kivilahjat ovat myös hellyttäviä. Kaunis mekko, lasten toiveiden toteuttaminen on toisaalta todella hauskaa, toisaalta joskus hieman tylsää :D. ps. Toivottavasti multa ei lähtenyt viestejä, jotka on kesken? Ne voi poistaa, läppäri sekoilee omiaan (tai sitten olen painellut vahingossa jotain näppäintä, kun hyppii niin omituisesti)

  VastaaPoista
 5. Upea asu ja upeat kuvat! Varsinkin tuo ensimmäinen kuva suorastaan vangitsee katseen. Suoriuduit hienosti vaativasta tehtävästä, kaikki mekolle asetetut kriteerit täytetty:) Ja kauniin kankaan tyttö valikoinut. Taatusti mieleinen asu:)

  VastaaPoista
 6. Varmasti mieleinen asu, kun tyttö on saanut itse suunnitella :) Kivan näköinen! Voisi itsekin kokeilla tuota uudessa paikassa kuvaamista, tulee aina mentyä tavan vuoksi samaan paikkaan.

  VastaaPoista
 7. Hieno mekko ja kivi, ja tosi hyviä kuvia muutenkin. Malli osaa olla kuvissa luontevasti (ei tahdo aikuisilta aina sujua), mukava ja iloinen tunnelma välittyy noista. :)

  VastaaPoista
 8. Ihnia kuvia ja kaunis miljöö. Mekko on jotenkin ihanan romanttisen hento rock-mekko. Juuri sellainen, jossa on tarpeeksi särmää pikkutytölle.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)