sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Toukokuun haaste: Murphyn laki + haasteen kooste

Tiedättehän? Jos kaikki voi mennä pieleen, se menee pieleen. Niin kävi tässä kevään viimeisessä haasteessa.

Tällä kertaa halusin ommella itselleni. Kotelomekko on ollut mielessä jo pidemmän aikaa, niinpä ajattelin viimein totetuttaa sellaisen kesän juhliin. Löysin kauniin vedenvärisen kankaan ja hyvän näköisen kaavan. Sen jälkeen kaikki menikin sitten pieleen.

Ei tullut kevään kauneinta juhlamekkoa. Ensinnäkin kangasvalinta oli väärä. Vartalonmyötäinen asu olisi kaivannut tukevamman kankaan. Tämä paljasti jokaisen kurtun ja muhkuran ja kankaan himmeä kiilto sitä vielä korosti. Sopivan sävyistä vetoketjua ei löytynyt ja liian vaalea erottui ikävästi yksivärisestä pinnasta. Kaiken kukkuraksi kun sain yläosan istuvaksi, en enää onnistunutkaan muokkaamaan hihoja siihen sopivaksi. Ihan kamala siitä tuli! Ufokasaan lensi tuo kolttu. Onneksi kangas sentään oli edullista.

Päädyin ottamaan malliksi vanhan mekkoni, sellaisen lempparin joka -öh- oli jo hieman pesuissa kutistunut... Siitä tein kaavat, lisäsin väljyyksiä ja leikkelin uuden mekon kierrätyskankaasta. Tämähän olisi pitänyt tajuta heti, tuli kerralla sopiva!

Mekko on hihaton ja liian vilpoinen vielä näille keleille. Olen neuletakkien suurkuluttaja ja tein nyt yhden sellaisen lisää. Vähän reilun kokoinen tuli, mutta muuten ihan kiva. Neuletakin kanssa mekosta tulee vähemmän juhlava, sekin sopii moneen tilanteeseen. Tänään tässä asussa on juhlittu pojan kuorokauden päättäjäisiä ja käyty konsertissa.



Vielä minä jonain päivänä sen kotelomekonkin teen, mutta ajan kanssa. Paljon on minulla vielä opettelemista, että siinä onnistun.

Kaiken lisäksi tämä viikko on ollut ehkä kiireisin ikinä. Pahoittelut, etten ole ehtinyt edes kommentoimaan teidän muiden haastetöitä. Jokaista olen kyllä puhelimella käynyt kurkkimassa ja tulen vielä myöhemmin ihan kunnolla vierailulle. Upeita vaatteita olette tehneet. Tässä niistä kaikista vielä kooste:

Leipoen ja neuloen-blogin punainen juhlamekko:



Ihan Ihanan aikuisen naisen juhlamekko:



Hanna Mi:n kierrätyskankaista toteutettu pojan juhla-asu:



Oranssia-blogin suloiset virkatut pipot:



Unelmallisen joka tilanteen kaunis mekko:



Ja Vaateviidakon sifonkitakki:



Lämmin kiitos teille kaikille tähän ja aiempiin haasteisiin osallistuneille!


Lopuksi on vielä aika julkistaa haasteisiin osallistuneiden kesken arvotun palkinnon voittaja. Tällä kertaa onnettaren suosikki oli Unelmallinen. Paljon onnea!
Lähetätkö minulle yhteystietosi, niin laitan kässäaiheisen yllärin tulemaan :).


17 kommenttia:

  1. Voi, että mä niin tiedän tuon tunteen! Viime keväänä tein itselleni vähän liian tyköistuvaa kevätjuhlamekkoa - ja tietenkinhän se epäonnistui. Ja pikkusen tein viime tipassa, niin enpä siihen hätään ehtinyt uuttakaan ommella. Meninpä sitten harmitukseni kanssa ihanaan vaatekauppaamme ja ostin kauniin hulmuhelmaisen paidan kalliilla rahalla (= olisi saanut yli kolme metriä mitä tahansa kangasta). Silloin harmitti, mutta kesän mittaan harmitus haihtui ja tykästyin ostoiseen monikäyttövaatteeseen. Nätit vaatteet kuitenkin sait tehtyä. Ei muuta kuin uudestaan nyt kotelomekon kimppuun. Kyllä niitä uusiakin juhlan aiheita tulee. Onpahan sitten mekko valmiina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksiköhän juhlamekko-ompelut pitää aina jättää viime tippaan? Kun ei kuitenkaan ihan perustrikoomekosta ole kyse, niin pitäisi osata arvata että jotain voi mennä pieleen ;). Kaupoistakin löytää kyllä ihanuuksia, mutta niiden istuvimpien mekkojen hinnat ovat tosiaan huimia. Mekko olisi ollut laneille sopiva projekti, Tiinan neuvoilla se olisi varmasti onnistunut. Olin vain silloin jo silpunnut sen ensimmäisen, enkä ehtinyt uutta kangasta etsiä siihen hätään.
      Juhlia on tälle kesälle tiedossa useampia, joten sille kotelomekollekin löytyisi käyttöä. Kiitos Pikku Akka! :)

      Poista
  2. Hersiuker sehän olen minä! Oi vitsi kiitos!! Rakastan yllätyksiä <3
    Sinullehan kävi kesän kauneimman asun kanssa kuin minulle. Ufoksi jouti sekin karmea kolttu. Oikein kauniin mekon sait tehtyä :) Ihanan kesäinen ja raikas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen! Kaunis tuli sinunkin mekostasi, vaikkei ollut ihan se mitä suunnittelit. Yllärisi odottelee yhä pöydällä kuoressa, vien sen postiin heti kun seuraavaan kerran tulee sinne päin asiaa.

      Poista
  3. Voi, lohduttavaa kuulla, etten ollut ainoa, jolla suunnitelmat menivät ihan mönkään! Paitsi että sun lopputulos on kyllä hieno! Tosi nätti ja sulle hyvin sopiva mekko! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera! Joskus alkuperäinen suunnitelma menee mönkään, mutta syntyy jotain muuta mukavaa. Kuten tämä mekko ja sinun suloiset piposi :).

      Poista
  4. On se niin ärsyttävää, kun kaikki mikä voi menee pieleen! Mutta kaikesta huolimatta sinulla on nyt tosi kaunis mekko. On muuten hyvän mallinen ja ihanan kesäinen kuosi. Kauniit värit tässä kankaassa ja sopii sinulle tosi hyvin.
    Kauniita töitä ovat kaikki tehneet! Kiitos sinulle, kun järjestit taas niin kivoja haasteita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Pitäisi enemmänkin käyttää vanhoja jo sopivaksi havaittuja vaatteita mallina, eikä yrittää aina uusia kaavoja. Tämä on ehtinyt jo monta kertaa käyttöön, kun on ollut monenlaista pikkujuhlavaa menoa.
      Kiitos itsellesi (ja muille) osallistumisesta, ilman teitä ei haasteista mitään tulisi!

      Poista
  5. Voihan harmitus miten juhlamekkosi kanssa kävi.. Tästä tuli kuitenkin oikein kiva! :) Toivottavasti saat sen kotelomekonkin vielä joskus tehdyksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää siihenkin vielä paneutua, sillä juhlia olisi vielä tiedossa. Kiitos Raisa!

      Poista
  6. Niin, ja kiitos näistä haasteista! :) Ihan kaikissa en ollut edes itse mukana, mutta niitäkin on ollut kiva seurata..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi osallistumisesta ja seuraamisesta! :)

      Poista
  7. Kukkamekko kesän tekee :). Vai sellaista siellä on ollut, täälläkin ompelut takunneet viime aikoina, senköhän takia olen viihtynyt virkkuukoukun kanssa paremmin.... Hienoa kuitenkin, että toinen versio onnistui, tuo neule näyttää ihanalta, tarvisin itsekin tuollaisen :). Kyllä tällä asulla kelpaa juhlia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, näitä kukikkaita kuoseja nyt tekeekin mieli ommella :). Olen kyllä ommellut vähän sitä sun tätä, vaikka ne eivät täällä blogissa näy, paljon on viimeistelyä ja kuvausta vailla. Tällaiseen ei niin rutiiniompelukseen olisi pitänyt varata enemmän aikaa ja pyytää osaavampien apuja, mutta onneksi toisesta versiosta sentään tuli kelvollinen. Olen muuten minäkin vihdoin saanut tartuttua virkkuukoukkuun ja tehnyt ensitöiksi pari iloisen väristä tiskirättiä :).

      Poista
  8. Kaunis mekko, ja neuletakki ja sinä myös :)! Joskus se vaan vastustaa ompelun kanssa, mutta onneksi sitä onnistuukin välillä todella hyvin :). Kiitoksia jälleen haasteesta ja kuvan kaivelusta! En ymmärrä, miten en koskaan sitä muista lähettää :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna kommentista ja haasteisiin osallistumisesta! Onneksi tosiaan joskus onnistaakin :). Kuvien hakeminen ei ole iso vaiva, vain valinnan vaikeus mikä kuva olisi sopivin.

      Poista
  9. Harmillista kun kotelomekko ei ottanut onnistuakseen. Niin siinä vain joskus tuppaa käymään(ja minulla turhan usein:D) Mutta saitpa ommeltua itsellesi kauniin kesäisen mekon, ja tämä sopii oikein mainiosti myös juhlavampiin tilaisuuksiin. Tosi kaunis malli mekossa. Kaunis myös neule!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)