perjantai 22. heinäkuuta 2016

Kesävaatteita ja kappale kaunista Pohjanmaata


Heleää heinäkuuta! 

Täällä vietetään kesäloman viimeisiä päiviä. Ensi viikolla olisi edessä paluu töihin, mutta vielä muutamaa lomapäivää jemmailen elokuulle ennen koulujen alkua. Vaikka tämä kesä tähän asti onkin kai ollut keskimäärin melko viileä, ei minulla ole ollut säissä mitään valittamista. Paljain varpain on tarjennut kulkea ja mekoille sekä shortseille ollut mukavasti käyttöä. Uimassakin ollaan käyty moneen otteeseen.

Kesän mittaan olen ommellut vähän sitä sun tätä. Enimmäkseen helppoa perusvaatetta ja niin sekalaisesti kuoseja laidasta laitaan, etten oikein ole osannut jäsennellä tuotoksia tänne blogiin asti. Mutta koska Suomen kesä on kaunis, olen kuvaillut (osin Sirpukan solmuissa-haasteen innoittamana) lapsia ja vaatteita kesäisissä maisemissa lähitienoilla (vain viimeinen postauksen kuva on omalla terassilla otettu). Tässä kuvista osa ja samalla siis pieni palanen meidän kesää.


Timanttimekko on ollut ompelumaailmassa yksi tämän kesän hitti, olihan sitä kokeiltava! Pikkusiskolle kivaa ammukangasta ja isommalle ajatonta mustavalkoista. Jälkimmäisellä osallistun HommaHuoneen heinäkuun haasteeseen, jossa teemaväri on valkoinen.





Isompaan mekkoon aplikoin pari omasta mekosta ylijäänyttä lumpeenkukkaa.


Kaava: Jujuna
Kankaat: Lempi Lehmä - Mussukat, Pebbles ja Lumme - PaaPii


Sitten muita kesähittejä: hapsut ja Ottobren Paperplane-kaava.

Vaaleanpunavalko-raitainen toppi on tyttären kanssa yhdessä suunniteltu, rusetti piti ehdottomasti saada etukappaleelle. Tästä tuli yksi kesän ehdoton lempparipaita.

Helpot shortsit molemmille tytöille ja kuosikankaasta aplikoinnit. Isomman tytön teepparissa on raglanhihat ja sivukaitaleet raidallisesta trikoosta. Tämäkin mainio kaava on päässyt jo moneen kertaan käyttöön.




Paperplane-mekko tällä kertaa ilman hihoja. Tämäkin kiva kaava, jolla olen jo ehtinyt ommella pari mekkoa lisää.


Kaavat: OD 3/16, paitsi raitatoppi vanhan vaatteen pohjalta
Kankaat: Nosh


Pitkästä aikaa sain blogiin myös jotain pojalle ommeltua. Ihan perus t-paidoille oli tilausta, sellaisia siis pari kipaletta.
Uusia shortseja ei tälle kesää tarvittu, mutta tein lököverkkarit joustocollegesta. Tämä nuoren suunnittelijan malli Suuri käsityö-lehdestä on ollut pojalle tosi mieluinen malli. Samalla kaavalla tein jo aiemmin yhdet blogiin päätymättömät housut, joista tuli omaan makuuni liiankin rennot, joten näihin sinisiin hieman kavensin kaavaa ja poistin vyötärökaitaleen.




Kaavat: paidat Linear (OD 6/13), Housut SK 3/16 nuori suunnittelija-malli
Kankaat: Pleikkatrikoo - Shalmiak / Iloinen Kettuliini, Kolmiotrikoo - Nosh, joustocollege - Fabriina

18 kommenttia:

  1. Kivoja ompeluksia kaikki! :) Minä tykkään tuosta Paperplane-kaavasta, on kivan mallinen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Minustakin hyvän mallinen kaava, tosin hihoista en niin tykännyt, olivat aika isot. Kesä-ottobre ei ensi vilkaisulla innostanut ollenkaan, mutta siinä olikin monta hyvää mallia.

      Poista
  2. Kivoja kuteita! Mukavaa pientä jujua melkein joka vaatteessa. Passaapa hyvin tuohon mustavalkoiseen nuo applikoidut kukat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Aika yksinkertaisiahan nämä kaikki, mutta sellaisiahan kesäompelukset parhaimmillaan ovat. Rentoa ja mukavaa :).

      Poista
  3. Kauniita, kesäisiä ompelusta ja ihanat kuvat! Olet ollut ahkera lomalla ompeluiden suhteen - toisin kuin minä. Tsemppiä töihin paluuseen! Toivottavasti kesä jatkuu arjen alkamisesta huolimatta vielä pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! ❤ Olin touko-heinäkuussa kaksilla laneilla, niiden ansiosta olen näinkin paljon ommellut. Kotona koneet ovat surisseet vähemmän.

      Poista
  4. Suloisia vaatteita kaikki :) Kaunista luontoa :D

    VastaaPoista
  5. Nättejä vaatteita, omiaan kesälomalle ja sen jälkeenkin! Työniloa :)

    VastaaPoista
  6. Näistä kuvista huokuu kesä! Tällaisia vaatteita kesällä juuri tarvitaan, pehmeitä, rentoja ja vilpoisia :). Itsellä kesäompelut oli tänä vuonna tosi vähäisiä. Mukavaa työviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Meillä taas tuntui jo talvella olevan pulaa lyhythihaisista paidoista, joten tämmöiset ompelukset tulivat syksyn harrastuskerhojakin ajatellen ihan tarpeeseen. Työviikko on ollut helteinen, mutta onhan se mukava sitten heti päivän päätteeksi taas lähteä uimaan :). Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

      Poista
  7. Ihanan kesäistä! Mukavaa nähdä pojankin vaatetta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja! Ihan hätkähdin tässä taannoin, kun selailin vanhoja postauksia ja viimeisimmät pojan vaatteet olivat puolentoista vuoden takaa. Olen minä jotain sen jälkeenkin hänelle ommellut, mutta kun iso mies ei enää ole oikein innokas kuvattava, ovat jääneet blogin ulkopuolelle.

      Poista
  8. Onpa kyllä todella ihana malli tuo timanttimekon malli. Hapsutoppi on kyllä todella söpö. Ja niin kivat vaatteet olet tehnyt pojalle. Mukava oli tulla katsomaan töitäsi tänne blogin puolelle:) Mukavia kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli, onpa mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa! :)

      Poista
  9. Kauniita kesävaatteita! Teeppareitahan tarvitaan aina, kesät talvet:) Täällä vietellään viimeisiä lomapäiviä, ensi viikolla koittaa töihin paluu. Miten nopeesti tämä kesä taas menikään?!:) Mukavaa syksyn alkua sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Sanopa muuta, kesät hujahtavat aina liian nopeasti ohi. Vaikka päivisin on vielä lämmintä, ovat yöt jo nyt taas pimeitä ja kosteita. Mutta onhan syksyssäkin paljon mukavaa :). Teeppareita tosiaan aina tarvitaan, meillä meinasi niistä viime talvena olla ihan pulaa, kun liikuntatunneille ja -kerhoihin niitä tarvittiin päivittäin. Hihattomat mekotkin sujahtavat syksyllä mukavasti neuletakin tai hupparin alle.
      Hyvää alkavaa syksyä ja tsemppiä töiden aloitukseen!

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)