perjantai 12. elokuuta 2011

Ruusumatto ja kummipojalle paita


Onpa nyt tullut lomailtua ja lomailla on saanut ompelukonekin monta viikkoa. Kovin syksyiseltä tuntuu ilma nyt, vaikka lämpenevää on luvattu. Koulun alkuun on enää muutama päivä, joten pakko on alkaa taas totutella arkirytmiin ja ehkä surauttaa jotain uutta päälle pantavaa syksyksi. :)

Tämän juhannusruusumaton virkkauksen aloitin heinäkuussa. Olen purkanut sen varmaan sata kertaa alkutekijöihinsä ja lopulta sysäsin sen nurkkaan toivottomana tapauksena. Sitten äitini kokeili sitä ja hoksasin tekemäni virheen ja sain kuin sainkin maton valmiiksi. Harmillisesti kude loppui pari kerrosta ennen loppua, joten reuna ei yhtä nätti kuin ohjeessa, mutta saa nyt kelvata tyttöjen huoneeseen tuollaisena. Kude on erilaista (paksumpaa, epätasaisempaa ja halvempaa) kuin ohjeessa mainittu. Onnistui tuollakin, mutta varmaan siistimpi olisi tullut sillä oikealla. Ohje löytyy täältä.

Näitä teen vielä lisää, kunhan kyynärpää ja ranne toipuu tästä ensimmäisestä. Ei ole nimittäin mikään kaikkein kevyin lomakäsityö. ;)Loppuun vielä kummipojalle tehty ankkuripaita. Ankkuriaplikaatio on Ottobresta, sama kuin tässä. Raitatrikoo on Royal-tuotteelta, ihanan paksua laatua. Teki mieli ensin laittaa värikkäämpi resori, mutta pitäydyin mustavalkoisessa että varmemmin kelpaisi yhdeksänvuotiaalle. Aika kivalta näyttää vaihteeksi tällainen hillitty versio.2 kommenttia:

  1. Heti kurkkaamassa! =) Kiva kun ilmoittauduit.

    Olen niiin kade tuosta matosta!! Vaikka omistaisin sata virkkuukoukkua ja kilotolkulla kudetta, en varmaan koskaan osaisi tuollaista tehdä. Mieli tekisi kauheasti kokeilla sellaista vaaleaa savenharmaata tai valkoista mattoa, mutta pitäisi ensiksi opetella lukemaan noita virkkuuohjeita. Perussilmukat hoituu kyllä, mutta entäs kun johonkin keskelle työtä täytyy tehdä vaikka pylväs.. mistä minä sen aloitan, mihin reikään koukkuni tökkään! Kyllä ompeleminen vaan on helppoa tuohon verrattuna. ;D

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tulit käymään! :)
    Kannattaa kokeilla mattoa, ei se niin vaikeaa voi olla kun minäkin onnistuin, vaikken myöskään hallitse perussilmukoita enempää. Ompelu on ehkä helpompaa, mutta vaatii kovin paljon enemmän harjoitusta että saa mieluista jälkeä aikaan.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)