torstai 15. syyskuuta 2011

Pojan huoneeseen


Pojan huoneeseen olen pitkään kaivannut päiväpeittoa, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan valmiina peittona tai tikkikankaana. Suunnittelin jo tilkkupeiton ompelua (yksi niistä liian monista 'sitten kun on aikaa'-projekteista...), kunnes äitini löysi erään kangaskaupan loppuunmyynnistä Batman-lastenpuuvillaa. Huoneen yksi seinä on tapetoitu Batman-tapetilla, joten kuosi sopii paremmin kuin hyvin, vaikka keltaista sieltä ei muuten juuri löydy. 

Taustaksi olisi käynyt yksivärinen tai ruudullinen kangas, mutta samasta loppuunmyynnistä löytyi erittäin edullisesti tukevaa jalkapallo-kuosista puuvillaa. Tiesin heti että poika ihastuisi tähänkin ja kun kankaasta vielä löytyivät huoneen värit valkoinen, sininen ja punainen, päätin tehdä kääntöpeiton. Väliin tikkasin ohutta vanua ja reunat huolittelin vinonauhalla.Poikakin halusi huoneeseensa juhannusruusumaton ja sellainenhan oli sitten tehtävä. Tähän hankin tasalaatuista melko paksua kudetta. Väri vääristyy tuossa kuvassa, oikeasti se on tummempi, lähellä jalkapallokankaan sinistä. Tässäkään matossa ei ole ohjeen mukainen reuna, koska poika halusi jotain vähemmän tyttömäistä. No siinä en mielestäni oikein onnistunut, ensimmäiset kokeilut eivät millään suostuneet onnistumaan ja tällainen siitä sitten tuli. Onneksi huoneen asukki oli kuitenkin tyytyväinen.
3 kommenttia:

  1. Ihanaa että pojatkin kelpuuttavat moisia ihania mattoja!! Itse ostin hiljattaisn muutamia kilpja kudetta virkkuukoukkuineen, ja eilisen koukuttuani käsi potee jo.. en tiedä uskallanko tänään vielä jatkaa. ;)

    VastaaPoista
  2. Mun Tekemä: Kiitos!

    Tiina: Juu, käsi näissä mattovirkkuissa kyllä väsyy, itselläni tuntuu kyynärtaipeessa asti. Yhden maton pystyn kerrallaan tekemään, sitten on pidettävä pitempi tauko.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)