keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Tähtiä ja turkoosia

plus hieman punaista, valkoista ja tummansinistä. Näistä aineksista syntyi reippaita kouluvaatteita ekaluokkalaiselle.

Tätä neuletakkia olen neulonut pikku hiljaa pitkin kesää, tavoitteena saada syksyllä valmista. Malli on sama Purtti kuin tässä, kokoa vain reilusti enemmän: 130 cm. Tereet tein valkoisella ja virkkasin samalla värillä vielä tähden helmaan. Lankana Novita Miami.
HHKankaan palakorista tarttui vitosella mukaan reilu 80 cm laadukkaan oloista raitatrikoota, jonka yhdistin valkoisen interlockin kanssa rokkipaidaksi. Paidan kuvaidea on napattu suoraan Marian ateljeesta. Minulla vain ei ollut sopivanvärisiä kangasvärejä, joten toteutin 'printin' aplikoimalla. pidan kaava on Ottobren 6/09 Night Owl, pidensin helmaa ja hihoja parilla sentillä suurimmasta koosta.

Turkoosit housut on se pidennetty versio pisarataskuisista kesähousuista. Pidensin siis kaavaa noin 134-senttiseksi. Ei ollut onneksi ylivoimainen tehtävä. Tätä varmaan täytyy harrastaa jatkossa lisää, koska kaikki hauskat mallit tuntuvat päättyvän kokoon 122 tai viimeistään 128cm. Samoin käy kaupan vaatteissa. Seitsenvuotiaasta eteenpäinkö pitäisi alkaa pukeutua kuin aikuiset?

Raitakangas riitti vielä samalla kaavalla tehtyyn lyhythihaiseen paitaan ja neliöpipoon. Paitaan en enää viitsinyt toistaa samaa tähteä, joten siihen tuli raikastukseksi suuri valkoinen kysymysmerkki.

Näitä vaatteita ommellessa aloin ihmetellä, miksi kummassa pitäisi ostaa vaatteita kaupasta kun itse tekeminen on näin helppoa ja hauskaa?!? Aika hieno fiilis. :)
Arvonnan myötä blogini on saanut monta uutta lukijaa, mukavaa! Tervetuloa teille kaikille! Arvontaankin ennättää vielä hyvin osallistua täällä.

8 kommenttia:

 1. Tosi kivoja! Marian painetusta tykkäsin mutta tykkään sinunkin paidastasi kovasti.

  VastaaPoista
 2. Ihania vaatteita.
  Neuletakissa oli varmaan kova työ, mutta on se hieno.

  VastaaPoista
 3. Ihania! Varsnkin tuo rock-paita on huippu!!

  Kyllä tuosta itse käsillä tekemisestä tulee sellaisia jes-tunteita, että kaupasta ostettu jää surutta kakkoseksi ;-)

  VastaaPoista
 4. Blogissani on Sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
 5. Hienoja vaatteita pojalle! Tuo kirjoittamasi ikä/koko-juttu on niin kovin totta. Pieni viisivuotiaani (5v3kk) on nyt 122cm pitkä - harteikas mutta muutoin aika hoikka ja varsin pitkäraajainen poika. Tuntuu aika hurjalta, kun mennään yläosan kohdalta koossa 128cm ja sekin alkaa olla rajoilla. Esim. paidoissa noiden kohtuuhintaisten kauppojen valikoimat alkaa olla aika kaameaa teinihirvitystä. Puhumattakaan siitä, että ne pituuden takia tarvittavat 122cm kangashousut ei pysy päällä mitenkään. Onneksi ompelemalla saa, jos vaan ehtisi... Toisaalta ongelmahan on ihan tasapainossa, kun pienehkönpuoleinen kaksivuotias tyttöni on monissa asioissa joutunut/joutuisi edellenkin vauvaosastolle asioimaan. Periaatteessa kohta helpottaisi, kun ollaan jossain vaiheessa pääsemässä kokoon 92cm. Paitsi että siellä tyttöjen puolella ne miniteinihileet on jo paljon aiemmin vastassa?

  VastaaPoista
 6. Huippuhieno versio rokkipaidasta! Tekisi mieli tehdä tällainenkin :) Niin totta, että pienten lasten vaatteista loppuu koot ihan liian aikaisin. Sen vuoksi tulee itsekin ommeltua aika paljon nimen omaan pojalle. Pikkusisko saa kivoja vaatteita vielä kaupastakin.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)