lauantai 14. heinäkuuta 2012

Oh kitty!


Tytär pääsi mukaan kangaskauppaan ja sai valita itselleen mieluisia juttuja: vaaleanpunaisen kissanapin ja Hello Kitty-kangasta. Niistä lupasin ommella hänelle mekon. Tämäkin kaava on Mekkotehdas-kirjasta, Alviina frillahihoilla. Hihojen pinkki pilkkukangas jäi yli keijumekosta.

Mekko on malliltaan kaunis, mutta kovin lyhyt. Vaikutelmaa vielä lisää se, ettei kangas ole kovin laskeutuvaa, vaan tavallista pönkköpuuvillaa.Takana halkio, jossa kiinnitykseen sydännapit ja koristeena pieni rusetti:


Siitä tytön valitsemasta napista, nauhasta ja kangastilkusta väkersin vielä rintaan tällaisen koristeen:Loppu Kitty-kangas saa jäädä vaikka leikkimökkiompeluksiin ja pikkusiskon mekon leikkasin kokonaan tuosta ohuemmasta pilkkukankaasta. Takakappaleen leikkasin kahtena kappaleena, että sain kankaan riittämään. Tasapuolisuuden nimessä pienellekin piti Hello Kitty saada ja niin löysi paikkansa laatikossa pyörinyt silitysmerkki.

Tämän mekon kaava on Mekkotehtaan Elina. Pienin muutoksin tästä voisi hyvin tulla meille kirjan käytetyin malli. Mukavan monikäyttöinen vaate arkeen ja pieneen juhlaankin. Alleen se vain kaipaa nätin yksivärisen paidan, joita meiltä ei oikein löydy, täytyisi kai ommella niitäkin... Tämäkin oli sellaisenaan liian lyhyt, lisäsin helmaan kolme senttiä, eikä se vieläkään ole pitkä. Leveydessä on kasvunvaraa vielä reilusti. Eipä tällaisen liivimekon toki tarvitse ihan tyköistuva ollakaan.

Nämä vaatteet ovat taatusti tyttöjen mieleen, eivätkä varmasti  jää vaatekaappiin pölyttymään. :)

3 kommenttia:

  1. Voi! Super suloisia! Ja ihanan tyttömäisiä, sekä mallit että värit. :)

    VastaaPoista
  2. Ihania!!! Minulla on vielä kokeilematta nuo molemmat mallit, kiitos, kun kerroit pituudesta! Samoin Riine tuntuu olevan malliltaan vähän lyhythelmainen.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)