torstai 11. huhtikuuta 2013

Koululaisen kevättakki

 
 
Takkitehtailu jatkuu. Tällä kertaa vuorossa esikoisen kevättakki. Valmistui sopivasti, kun ennusteet lupaavat lämpenevää. Näin hitaasti etenevän kevään tahdissa saatan minäkin pysyä. :)
 
Koko pieneni hieman edellistakista, mutta yksityiskohtineen tässä takissa riitti haastetta kosolti enemmän kuin omassani. Kaavana on Windy days-maihari (OD 1/13), josta vähensin leikkaussaumoja ja vaihdoin taskut kokonaan toisenlaisiin, sillä vetoketjutaskut on meidän pojulle aivan ehdottomasti oltava.
 
 
 
 
Erityisen ylpeä olenkin näistä, ensimmäiset vetoketjutaskuni ikinä:

 
Vetoketjujen saatavuus kun oli hieman heikkoa, jouduin käyttämään taskuissa turhan pitkiä ketjuja (18 cm). Siksi asettelin taskunsuun vinoon. Taskupussin kaavan piirsin itse ja kankaana käytin vanhaa vauvan pussilakanaa.
 
 
Vuorina on hyvin ohut tikkikangas, paitsi hupussa vichyruutupuuvillaa.

 
 
 
Ainoa harmistuksen aihe löytyy hihoista. En alkuunkaan ymmärtänyt hihansuiden ompeluohjetta. Leikkelin vuorin hihansuut epähuomiossa tikkikankaasta ja liian myöhään huomasin, että niiden olisi tietysti kuulunut olla päällikangasta. Nyt tikkivuori vilkkuu ikävästi hihansuusta. No, pikku kauneusvirhehän tuo vain on, tuskin edes häiritsee ketään muuta kuin minua.
Melkein 9-vuotiaassa miehenalussa äidin ompelukset eivät aina herätä kovin suurta ihastusta, mutta tämä takki sai oikein positiivisen vastaanoton. "Tosi hieno! Siis onko tämä takki? Vähänkö mahtava! Saanko laittaa tämän huomenna kouluun?"  (tässä kohtaa äiti myhäilee tyytyväisenä) :D


 
 
Päälliskangas Finlaysonin paksua puuvillaa. Vuorikankaita on marinoitu niin pitkään, ettei ostopaikasta ole täyttä varmuutta.

12 kommenttia:

 1. Aivan mahtava takki!! Ja niin siistit noi vetskataskut! :)

  VastaaPoista
 2. Upea takki! Ja nuo vetoketjutaskut, mä niin tahdon omaani tuommoiset, kun siis joskus rohkenen sen oman takin tekemään... pitäisi varmaan mennä opiston kurssille ja tehdä siellä opetuksen alaisena joku tällainen vaikeampi juttu.

  VastaaPoista
 3. Ihan mieletön takki!!! Kelpais kyllä allekirjoittaneellekin! Minulla lojuu tytöille takiksi tarkoitettu kangas laatikon pohjalla kun en ole haasteeseen vielä tohdinnut tarttua...

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno takki! Ei ihme, että pojallekin kelpasi :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava takki! Tosi siistit taskut, enpä uskaltaisi lähteä kokeilemaan...hui!

  VastaaPoista
 6. En ihmettele että pojalle kelpasi! On meinaan niin hienosti viimeistelty takki (:

  VastaaPoista
 7. Hyvän näköinen takki!!

  Blogissani olisi sinulle jotain... =)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)