perjantai 21. kesäkuuta 2013

Sateenkaariraitaa ja lahjoja

Töiden alettua elämä on ollut pari viikkoa niin hektistä, ettei aikaa ole juurikaan jäänyt ompeluun saati sitten bloggailuun tai toisten blogien seuraamiseen. Vaan jospa se tästä taas, kunhan pääsen rutiineihin kunnolla kiinni.
 
Viikko sitten perjantaina tulin illalla kotiin, jossa odotti SaVaWayn ylläripaketti. Paketissa pala Selian sateenkaariraitaa ja kaksi pientä mustaa nappia. Kangas ei ollut lempparini, eikä pitkän päivän jälkeen haasteeseen osallistuminen innostanut enää yhtään.
 
Tytär ihastui kuitenkin kankaaseen niin, että otin itseäni niskasta kiinni ja kellon lyötyä yhdeksän ryhdyin leikkaamaan. Suit sait summassa, periaatteella meni syteen tai saveen...
 
Niinhän siinä sitten kävi, että kun olin leikannut etukappaleen, ei kangas enää riittänyt takakappaleeseen. Ajattelin lisätä taakse punaista joustofroteeta ja leikkasin kankaan poikki punaisen raidan kohdalta. Kangaslaatikosta löytyi kuitenkin Eurokankaan keltainen pilkkutrikoo ja suunnitelmat menivät uusiksi. Samaa kangasta piti saada muuallekin ja niin syntyivät taskut, joihin pääsivät myös ne paketissa tulleet napit. Hihat leikkasin vahingossa väärinpäin, joten se siitä kohdistuksesta sitten. Monta kertaa haasteaika on ylittynyt kanttauksen vuoksi, joten tällä kertaa laitoin pääntielle tavan resorin ja valmista tuli alle kahden tunnin.
 
Kaiken sählingin ja suunnittelemattoman työn jälkeen lopputulos oli aika hauska peppilotta-tunika. Tyttö tykkää! Ja myönnettäköön, että äitikin piristyi kummasti kun pääsi ompelemaan. Kangas muuttui inhokista ihanaksi, sitä täytyy tilata lisää pikkusiskoa varten. :)
 
  
Juhliakin on riittänyt, niin kuin kesällä aina. Pari pehmoista pakettia olen lahjaksi ennättänyt ompelemaan.
 
 Toukokuussa syntyneelle suloiselle kummitytölle tein hempeän värisen veloursetin sydänaplikaatiolla. Koko 74 cm, joten ovat varmaan vasta talvella sopivat. Yksivärinen velour Fabriinasta, raidallinen Kestovaippakaupasta. Kaavat Ottobre 6/12.
 3 vuotta täyttänyt "pöötsi"-fani puolestaan sai kesäisen paidan. Tämän kanssa tuli liian kiire, mikä valitettavasti näkyy työn jäljessä. :( Tuo kahden värin yhdistäminen oli kuitenkin onnistunut kokeilu, jota täytyy joskus käyttää omienkin lasten paidoissa. Kaava jo luottokaavaksi muodostunut Brave Fireman (OD 3/13).

 
 

 
 
Näiden lisäksi olen ommellut Salaiselle Ystävälle, mutta siitä lisää myöhemmin...
 
 
Ihanaa mittumaaria!
 

5 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! :)