tiistai 14. tammikuuta 2014

Kangasvaraston laihdutuskuuriIhania, ihania, ihania ♥.
Toinen toistaan ihanampia kankaita ja kuosiuutuuksia kaupat pullollaan. Ja lisää tulee markkinoille yhä kiihtyvällä tahdilla.

Tämä yhdistettynä siihen tosiasiaan, että töihin paluun jälkeen rahaa kangasostoksiin on enemmän, mutta ompeluaikaa valitettavasti paljon vähemmän, on johtanut siihen että kangasvarastoni uhkaa räjähtää käsiin.

Insinööriminäni sanoo, että asialle on tehtävä jotain!

Virtuaalisessa ompeluryhmässä on käynnissä tammikuun kestävä haaste, jossa mitataan kulutetut ja ostetut kangasmäärät ja yritetään saada saldo pysymään miinuksella. Oikein hyvä, mutta minun tapauksessani kuukausi ei vielä riitä mihinkään.

Vuoden 2014 haasteeni on siis kirjata blogiin koko vuoden ajan ostamani kangasmäärät. Kunkin postauksen perään yritän arvioida, paljonko kyseiseen ompelutyöhön kului kangasta ja laskea mikä on ajantasainen saldo. Vuoden lopussa sen tulisi (ei vaan tulee!) olla negatiivinen, mitä enemmän sen parempi. Resoreita en laske, enkä SavaWay-yllätyspaketteja, ompelutarvikkeita taikka lankoja.

Aion myös kirjata ylös paljonko vuoden aikana kulutan rahaa kankaisiin, mutta sen tiedon jätän ehkä toistaiseksi blogin ulkopuolelle.

Tämä ei siis ole kangaslakko!
Edelleen saan hankkia kankaita sen verran kuin tahdon (mutta en pistä pahakseni, jos tämä lisäisi hieman harkintaa ennen kuin ihanuudet napsuvat ostoskoriin).

Ps. Vertaistuki olisi poikaa, uskaltaisiko kukaan ottaa haastetta vastaan?? :)


Tilanne tällä hetkellä:

Ompelut:
Kuusi-jumpsuit:   joustofroteeta   - 0,8 m

Ostot:
Eurokangas:
Puuvilla-stretch, punainen   + 0,7 m
Puuvilla-stretch, harmaa   + 0,7 m
Jenkkicollege, harmaa   + 1,6 m (piti ostaa vähemmän, mutta sain pakanlopun edullisesti...)
Yhteensä + 3,0 m

Nosh:
Käpy-jersey   + 0,7 m
Kurret-jersey   + 0,6  m
Yhteensä + 1,3 m

Kangassaldo: 4,3 m - 0,8 m = + 3,5 m

Tämä ei ala kovin hyvin...

6 kommenttia:

 1. Hyvä idea merkata koko vuoden kankaiden tulemiset ja menemiset ylös! Lähden mukaan haasteeseesi. Tätä tarvitsen ehdottomasti, myös näin töihin palanneena :)

  VastaaPoista
 2. Hieno tavoite!
  Hengessä mukana, mutta en taida metrimääriä rapostoida, sillä pyrin ostamaan mahdollisimman vähän tai mielellään en yhtään, kunnes kankaat mahtuvat yhteen lipastoon. :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa Tuulia!!! :)

  Ja kiitos Mieli! Luinkin lipastotavoitteestasi, pidän peukkuja että onnistut! Minä en edes uskalla yrittää kokonaan kankaatonta vuotta, kun vain pinkat eivät tästä ainakaan enää kasvaisi. :)

  VastaaPoista
 4. Tässä olisi todella tarpeellinen haaste, harmi kun en lukenut jo aiemmin :D Voisin kuitenkin yrittää samaa :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)