maanantai 6. huhtikuuta 2015

Lakritsi



Kohta kaksi kuukautta meillä on majaillut tällainen hauska karvakuonolainen, kissaneiti nimeltä Lakritsi. Se on hurmannut koko perheen ja varsinkin lapset ovat innoissaan. Kaikeksi onneksi meille on sattunut varsin erikoislaatuinen yksilö, joka on kuin tehty lapsiperheen lemmikiksi. Sitä saa kanniskella sylissä ja työntää nukenvaunuissa, tämä kissa vain kehrää tyytyväisenä. Tokikaan se ei aina ole sillä tuulella ja silloin se saa olla omissa oloissaan.
Näin ollen voin vakuuttaa, ettei näissä tai missään myöhemmissäkään blogin kuvissa eläimiä ole kohdeltu kaltoin ja Lakritsi esiintyy kuvissa vapaaehtoisesti. :)

Kissanomistajilla pitää tietysti olla kissamaisia vaatteita. Tämä kangas on hankittu jo ennen kissaa, mutta nyt oli kaksin verroin syytä ottaa tämä ohut ja pehmoinen trikoo käsittelyyn. Isompi neiti sai siitä kevätpaidan, johon keveyttä tuovat pyöristetty helma ja vajaamittaiset hihat. Hihoissa on rypytys ja rypytyksen päässä pienet valkoiset kukkanapit, jotka eivär valitettavasti näissä kuvissa näy.

Ruudullinen laskoshame löytyi kirpparilta. Se on naisten hame, mutta sen verran pientä kokoa, että riitti kun pujotin vyötärölle kuminauhan. Hameessa oli takavyötäröllä valmiina nappi ja käytinkin napinläpikuminauhaa, jotta sain säädettävän vyötärönleveyden. Näin hameella on käyttöikää vuosiksi eteenpäin.  




Pikkusiskoa varten jäi vielä palanen kissatrikoota, mutta ensin hän bongasi kangaslaatikosta tämän ihanuuden. Kaikessa suloisuudessaan toki pienen neidin must have-kangas, mutta en ole aiemmin oikein osannut päättää mitä tästä tekisin. 

Siitä tuli peplum - olen tässä asiassa kovin jälkijunassa, sillä onhan näitä nähty jo pitkään ensin naistenlehdissä ja sittemmin lastenvaatteissakin. Tämä Ottobren kaava on kiva ja pääsee varmasti jatkossakin käyttöön.

Sellaisenaan tunika oli ihan kiva, mutta jotain tuntui puuttuvan, siinä ei ollut riittävästi prinsessaa. Helmaan brodyyria, vyötärölle pätkä nauhaa ja Tiimarin sydännappi - paljon parempi!






Näissä kuvissa ovat mukana myös ne edellisessä postauksessa mainitut säärystimet. Tehty Tiny owl knits-blogin ohjetta mukaillen, johon vinkin sain Pizzicato-blogista. Ihanat ovat .




Kaavat:
Toucan ja Peplum (OD 1/15)

Kankaat:
Pehemia ja Verson Puoti

16 kommenttia:

  1. Voi miten ihana tuo postauksen ensimmäinen kuva <3 Hyvä hame löytö, niin on ison tytön setti ihanalla neitimäisyydellä kuitenkin.Pikkusiskon tunikassa helmapitsi kyllä antaa tosi paljon ilmettä vaatteelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joskus sitä onnistuu vähällä vaivalla saamaan vanhasta uutta, kuten tämän hameen kanssa kävi. Samoin pieni juttu piristi tunikaa.

      Poista
  2. Oih mitä ompeluksia ja neuletöitä. Kissanomistajan asu on niin kaunis ja samalla tosi tyylikäs väreissään. Peplumpaita on kyllä todella hellyttävä. Ihana kun lisäsit pitsin ja vyötärökoristeet, kaunista. Säärystimet ovat niin kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Isommalle siskolle kelpaa jo tyylikkäämpikin väritys, kun pikkusiskolle pitäisi olla vain pinkkiä :). Noita pikkuisia neuleita on ollut kiva tehdä, valmistuvat sukkelaan ja ovat somia.

      Poista
  3. Upeat uudet puserot/tunikat. Melkoisen hamelöydön teitkin, tyylikäs. Ja toi kisuli kassissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hieno tar! Tuon hameen on täytynyt olla alkupeäisellä käyttäjällään melkoisen mini, mutta pienemmän ihmisen päällä siitä tuli tosiaan oikein tyylikäs. Tuo kissa on hassu, voi laittaa vaikka kassiin. Mutta eikös moni stara kanna laukussa pikkuista koiraa mukanaan? ;)

      Poista
  4. Peplumit on ihania! Saitko muuten sähköpostiani koskien ilahduta bloggaajakaveria -haasteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat! Viesti on tullut perille. Kiitos Paula kommentista :).

      Poista
  5. Valloittavan ihanat vaatteet! Hame on kyllä todellinen löytö, mahtava että noin pienellä jutulla siitä sai sopivan tytölle. Säärystimet ovat kauniit, sopivan tyttömäiset. Onnea uudesta perheenjäsenestä, suloinen kissa <3! Minulla oli lapsena ihan samanluonteinen kissa, joka kehräsi vain tyytyväisenä leikeissä mukana. Nukkui nuken rattaissa tyytyväisenä "vauvana".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Meillä on joskus aikoja sitten ollut kissoja, seurallisia, mutta ei koskaan tällaista. Taitaa olla niin, että olosuhteet muokkaavat ja lapsiperheen kissa luulee "vauvana" olon olevan ihan normaalia. Hauska kuulla, että kohtalotovereita löytyy. :)

      Poista
  6. Ihania vaatteita ja voi tuota kissaa! Täällä ruudun ääressä kaikki tytöt ihastelimme sitä, itse olen ihan hulluina kissoihin ;). Tosi hyvä löytö tuo hame ja säärystimet on ihanan kimaltavaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kissaa odotettu monta vuotta, ensin poika ja sittemmin muutkin, isäntä vain on jarrutellut. Nyt sitten sattui sopivasti, kun tuttuun perheeseen syntyi pentuja. Isikin tykkää. :) Voin suositella teillekin, enemmän siitä on ollut iloa kuin vaivaa. Kiitos Krista kommentistasi!

      Poista
  7. Voi miten suloinen kissa! Ja tietysti myös tyttö uusine vaatteineen :)

    VastaaPoista
  8. Ihanat nämä sinun säärystimet <3 Kiitos linkityksestä! Ja voi mikä suloinen kisu! Tuo mustavalkoisen paidan kissakuosi on aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi inspiraatiosta ja ohjelinkistä! Säärystimet ovat herättäneet ihastusta kaveripiirissä. Ja kiitos kivasta kommentista myös. :)

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)