tiistai 12. huhtikuuta 2016

Eläimellistä menoa: Kevään ensi perhoset



Perhoset eivät suinkaan tulleet ensimmäisenä mieleen huhtikuun haasteen aiheesta. Mutta kai se on tämä kevät, joka saa mielen keveäksi ja ajatukset liihottelemaan, vaikka vielä ei ihan oikeita perhosia ole ainakaan näillä leveysasteilla päästy näkemään.

Sitä paitsi puuvillaisten mekkojen ompelu on vaan niin ihanaa. Niin, että kun maaliskuussa koulutyttö sai kissamekon, olihan tulevalle eskarilaisellekin tehtävä omansa.

Valtavan kauniin vintageperhos-puuvillan ostin talvella Tuurista. Kankaassa on itsellenikin sopivat haaleat harmaan, beigen ja sinisen sävyt, mutta ostaessa en huomioinut kankaan kapeutta, eikä tuosta palasesta minulle olisi saanut minkäänlaista vaatetta. Tytär taas ei näin haaleasta värityksestä innostunut, mutta mieli muuttui kun lupasin silittää mekkoon kimmeltävän sateenkaariperhosen. Perhonen on silitysmerkki, joka on tilattu Nova Melinan ihanasta Karuselli-puodista.

Kerrankin kaikki tarvikkeet löytyivät valmiina kotoa, mielin määrin haalean vaaleansinistä pitsiä, juuri sopivasti kaksi hailakansinistä kukkanappia, pätkä ohutta valkoista satiininauhaa. Kaavana käytin Mekkotehtaan Riineä, joka on ikisuosikkini, mutta ensimmäistä kertaa käytin tätä hihavariaatiota.

Odotan muuten ihan innoissani kesällä ilmestyvää koulutyttöjen mekkotehdas-kirjaa, isompi tyttö kun juuri tulee 128-kokoon, josta uuden kirjan mallit alkavat. Siihen asti pitää yrittää tehdä vielä lisää mekkosia tästä pienten tyttöjen kirjasta, sillä tulossahan on tietenkin pitkä ja kuuma kesä, eikös? (ainakin tässä vaiheessa voi niin haaveilla)






Uhmasimme kylmyyttä ja kävimme kuvaaamassa mekon läheisen järven rannalla. Olikin todella pikaiset kuvat, räps räps ja äkkiä huppari takaisin päälle! 

Tähän aikaan järvi on kaunis ja rauhallinen, jäälle ei enää uskalla, mutta uimakeleihinkin on vielä aikaa. Aika hassua muuten, ettei koskaan aiemmin olla täällä blogikuvia otettu.

 Tälläkin postauksella osallistun Sirpukan solmuissa-blogin kuvahaasteeseen.



18 kommenttia:

  1. Aivan ihanan mekon olet tehnyt. Selvästi on kevättä mielessä ja paljon jo luonnossakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Sieltä se tulee, hitaasti mutta varmasti :).

      Poista
  2. Tosi kaunis mekko! Kesäisen kepeä, niin kuin perhosetkin <3

    VastaaPoista
  3. Niin nätti ja tyttömäinen mekko! Perhoset toimii kesämekoissa aina :).Täällä on hyvin samanlaiset näkymät järven suhteen, juuri tänään meinaan käytiin tuossa järven rannassa, kuvaamassa mekin, mutta ei vaatteita tällä kertaa vaan ihan huvikseen kouluneidin kanssa ;). Aivan ihanan trikoomekon olit muuten myös tehnyt tuossa aiemmassa postauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Teillä onkin taas uusi kiva yhteinen harrastus ja upeita kuvia instassa :).

      Poista
  4. Aivan ihana mekko. Minulla onkin tuo Riinen kaava jäänyt jostain syystä kokeilematta ,vaikka niin nätin mallinen mekko onkin ja useammassa koossa on kaavat piirrettynä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on vielä jotain kirjan kaavoja kokeilematta, mutta Riinestä olen tehnyt monta variaatiota. Siinä on niin hyvä yläosa, jota muuttamalla saa erilaisia mekkoja ja runsas poimutettu helmahan on aina ihana :). Kannattaa kokeilla! Leveitähän nämä mekkotehtaan mallit kyllä ovat, itse käytän leveydeltä aina pykälää pienempää kokoa niin istuu paremmin.

      Poista
  5. Kaunis mekko, upeasti sopii nuo siniset pitsireunukset! Nyt vain odotellaan niitä lämpimiä kelejä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Kylläpä oli pienoinen järkytys, kun tänä aamuna herätessä oli maa valkeana. Saisi jo tulla lämpimämpää :).

      Poista
  6. Kaunis mekko! Tilauksessa on pitkä ja kuuma kesä :)

    VastaaPoista
  7. On kyllä kaunis mekko! Pieni mannekiini esittelee mekon hienosti :)

    VastaaPoista
  8. Herkän kaunis mekko! Ihastuttavia kuvia olet ottanut, sopivat mekon tunnelmaan täydellisesti :).

    VastaaPoista
  9. Hyvä yhdistelmä herkkä, perhosaiheinen mekko ja järviveden pinta. Kaunista. <3 Itse kävin kuvaamassa tänään vain pieni vesilätäkkö taustana, täytyy vain toppuutella vielä postauksen kanssa, kun tekele oli Salaiselle neuleystävälle, eikä henkilöllisyys saa paljastua muutamaan kuukauteen. ;)

    VastaaPoista
  10. Ihana kesäinen perhosmekko ja ihana kuvauspaikka teillä! Tuo kuvaushaaste on kyllä mainio, sillä usein tulee jämähdettyä niihin samoihin kuvauspaikkoihin. Mukavaa helatorstaita teille!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)