sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Lisää pipoja

Yllättäen ekaluokkalainenkin halusi itselleen kruunupipon. No mikäpäs siinä, sopiihan tuo malli pojallekin, kun unohtaa ajatukset prinsessakruunusta.

Kankaaksi kelpuutettiin JNY:n turkoosi tähtijersey, vuoriksi löytyi pala turkoosia trikoota. Sakaroiden ompelu olikin huomattavasti helpompaa tällaisella ohuella trikoolla.
Takasaumassa pätkä tähtinauhaa:
Itselleni ompelin samasta trikoosta lörppämallisen pipon. Tämä on suorana ihan hoopon näköinen, mutta asettuu aika kivasti päähän. On myös tosi mukava pitää, kevyt mutta yhtään ei ole tarvinut tämä päässä palella, vaikka välillä räntää tulee taivaalta vielä näin toukokuussa.Kun aloin näitä koristenauhoja kaivaa esiin (yleensä niitä ei muista ommella mihinkään), niin tähänkin laitoin pätkän kukkanauhaa. Vähemmällä hermojen kiristyksellä kyllä pääsisi, jos unohtaisi nämä laatikkoon, sillä lähes mahdoton on saada nauha ommeltua trikoolle suoraan. Jos joku tietää hyvän poppakonstin tähän, vinkkaathan?Tähtijersey ja oman pipon lime vuori Royal-tuotteesta, turkoosi trikoo muistaaksen Kangastukusta.

5 kommenttia:

 1. Kivoja nuo kruunupipot, en olekaan koskaan kokeillut! :)

  VastaaPoista
 2. Koristenauhan saa suoraan trikoollekin, kun ompelet sen paperin kanssa. Eli tarpeeksi reilu pala esim. kaavapaperia nurjalle siihen kohtaan mihin nauha tulee, pidät sitä paikallaan ja ompelet nauhan oikealta puolelta ihan normaalisti. Ommel kulkee siis sekä nauhan että paperin läpi. Ompelun jälkeen repäise kaavapaperi nurjalta irti, yleensä se lähtee ihan helposti. Tämä on riittävä tuki ompelun ajaksi, ei tarvitse silitettäviä tukikankaita käyttää. :)

  Sini

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä Sini! :) Kokeilenpa tuota ensi kerralla. Varmaan pala irtirevittävää tukikangasta toimisi myös.

  VastaaPoista
 4. Pirteä pipo! Kivoja käsitöitä sinulla täällä muutenkin, ihastelin esim. leijonavillatakkia tuossa vähän alempana :)

  VastaaPoista
 5. Löysin tänne suuri käsityölehden kautta. Hieno blogi ja hyvä kun sattumalta tarvitsin juuri tuota vinkkiä että miten trikoolle saa suoraan ommeltua koristenauhaa! =)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)