keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Takintekele

Nämä säät ei sitten yhtään innosta ompelemaan ja jos jotain saakin tehtyä, ei ainakaan viitsisi istua tietokoneella bloggailemassa. Tämäkin takki on jo vähän aikaa sitten valmistunut. Blogit olivat keväällä täynnä mitä ihanampia takkeja ja minunkin on tehnyt jo pitkään mieli kokeilla. Meillä vaan on takkeja ihan liikaakin: ostettuja, saatuja ja perittyjä. Nyt oli kuitenkin ainakin melkein oikea tarve kuopuksen kauppatakille. ;)

Olisi ehkä ollut viisasta tehdä kokeiluversio jostain ei niin tärkeästä kankaasta, mutta en malttanut, vaan otin käsittelyyn Perhonen korvanlehdellä-verkkokaupasta tilatun kirsikkakankaan. Se sai kaverikseen Fabriinasta hankitun Hilcon pilkkupuuvillan. Vuoriksi löytyi jämät Eurokankaan kukkafleecestä. Resoriksi valitsin hempeän vaaleanpunaisen, joka sopii kirsikkakankaaseen, mutta ei riitele vihreänkään kanssa. Myös resori on Fabriinasta.

Ennen ompelua printtasin vielä Tosimummon takkiohjeen. Jälkeenpäin huomasin, että olisi ollut hyvä lukea se jo ennen kankaiden leikkaamista. Ja hyvä olisi ollut lukea myös tämä ohje. Tämä takki jäi nyt mm. ilman alavaroja, mutta onneksi se ei kovasti ompelua haitannut.

Hupun kaava houkutteli laittamaan sauman väliin jotakin. Minä ompelin sinne pätkät koristenauhaa. Vähän kuin pienet tuntosarvet. :)
Samaa nauhaa löytyy myös taskun reunasta. Suuriin taskuihin mahtuvat mukavasti mukaan kaikki rakkaat "hau-haut". Kukaan ei tietenkään huomaa, että taskuissa kirsikat ovat kiepsahtaneet ylösalaisin... Huomasin mokan taskuja asetellessa, mutta kangasta ei enää olisi uusiin yhtä isoihin taskuihin riittänyt.
Kuten sovituskuvista huomaa, hihat ovat aivan ylipitkät. Reilummin olisi voinut lyhentää varsinaista hihaosaa, kun hihansuihin tuli pitkät resorit. Takki on kyllä muutenkin malliltaan sellainen, että se menee tosi pitkään. Kokeilin tätä kaksi vuotta vanhemmalle, noin 100-senttiselle isosiskolle ja hyvin sopi hänellekin. Kaava (Mamun Alex) on siis kokoa 86/92 cm.

Virheistään huolimatta takista tuli aika söötti. Ja seuraavasta tulee vielä parempi, sillä eihän takkiompeluita tähän sovi jättää, kun on hyvään alkuun päästy. :) 

1 kommentti:

Kiitos viestistäsi! :)