sunnuntai 5. elokuuta 2012

Hei, me lennetään!


Kangas-Mallalla oli mainio kesäale ja pakkohan sitä oli hyödyntää. Ihan jo laatua kokeillakseni tilasin Nosh Organicsin kuumailmapallotrikoota, samalta valmistajalta kun on syksyksi tulossa muutamia tosi kivoja kuoseja. Ihanan pehmoista ja helppoa ommeltavaa oli tämä kangas, tykkäsin. :) Niin kesäinen on tämä kuosi, että ompelin siitä lyhythihaiset paidat koko katraalle.

Väreistä ei ollut jäljellä kuin sininen, mutta sain ylipuhuttua tytönkin kelpuuttamaan sen paitaansa huomauttamalla, että juuri tuon värinenhän se poutapilvinen taivas oikeastikin on. Tytön paidassa etukappale on pallotrikoota, hihat ja takakappale tähtijerseytä. Paidan kaava on uusimman Ottobren Little Lamb. Erinomainen kaava muuten! Kerrankin mittasuhteet oli valmiiksi kohdallaan, ei tarvinut kaventaa eikä pidentää, eikä muuttaa mitään muutakaan.

Pitkäksi hujahtaneelle esikoiselle kaavassa ei enää riittänyt kokoja, mutta suurensin sitä noin 134/140-senttiseksi. Hihojen kangas on kierrätetty. Edellisessä elämässään se oli Lindexin naisten toppi, jonka löysin kirppikseltä. Asettelin hihansuut helmaan, jolloin sain hyödynnettyä valmiiksi ommellut käänteet.

Jämäpaloista ja Eurokankaan raitatrikoosta (jämiä nämäkin) tuli vielä paita nuorimmaiselle. Pienimmän paidan kaavana Papana (OD 4/11). Oli tarkoitus napata paidoista kuva selkäpuoleltakin, mutta osoittautui mahdottomaksi saada kaikki viikarit pysymään paikoillaan samassa kuvassa niin pitkään...Vielä pojalle trikoopaitoja kouluun. Kaava sama kuin yllä olevassa teepparissa. Ensimmäinen Jofotexin kopterijerseytä, tämäkin Kangas-Mallalta.


Oranssien collegehousujen pariksi piti saada musta pitkähihainen. Ei ihan pelkkää mustaa sentään, aplikoin eteen oranssin joustofroteisen tähden. Tähtitrikoo on Ompelun ihanuudesta. Varmaan Jofotexin tämäkin, ainakin ihan saman tuntuista elastaanijerseytä.

4 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! :)