perjantai 17. elokuuta 2012

Heppatytöt


4-vuotiaamme alkaa olla jo ihan pesunkestävä heppahöperö ja eiköhän nuoremmastakin sellainen kehkeydy. Ainakin innokkaasti 'hahhahhaata' leikitään. Oli miten oli, runoratsutrikoo oli ihan ehdoton hankinta, vaikka väri ei tytöille mieluisin ollutkaan.

Little Lamb-kaava (OD 4/12) vaikutti niin hyvältä, että pidensin sen tunikamittaan. Tai vielä nämä ovat ennemminkin mekkoja, mutta toimivat varmaan myöhemmin tunikana kun tytöt kasvavat. :)  Halusin näihin eriparihihat tuomaan särmää ja siskokset saivat ne näin eri puolille. Pikkulikalla takakappaleellakin on tähtiä, koskapa hepokangas pääsi loppumaan kesken. Kankaat Seliasta, resoria lukuunottamatta.


Leggingseihin ajattelin mustavalkoraitaa, mutta sitten osui Eurokankaassa hyppysiin mukavan vahvan tuntuinen raidallinen viskoosisekoiteneulos. Aika näyttää miten tämä kestää lastenvaatekäyttöä, mutta onneksi kangas ei ollut hinnalla pilattu. 60 cm pala maksoi vain rapiat seitsemän euroa. Arvioin vain menekin hieman pieleen, eikä pituudesta riittänytkään isomman tytön lahkeensuutaitteisiin. Siksi lahkeessa on vain saumurihuolittelu ja ihan hyvä tuli noinkin. Mustan raidan kohdalta ompeleita ei juuri huomaa.

Kunnon heppatyttö viihtyy tietysti ratsastushousuissa. Huvin vuoksi aplikoin lahkeisiin trikoiset polvipaikat. Kuvissa näyttää, että paikat olisivat eri korkeudella, mutta kyllä lahkeet todellisuudessa ovat ihan samanlaiset. Kohdistaminen olikin raitakankaalle helppoa.

Pienten leggareiden kaava on Lily (OD 1/09) ja isompien kaava on Suuresta Käsityölehdestä nro 1/09. Molemmat olivat sivusaumattomia kaavoja ja leikkelin ne keskeltä kahtia, että sain toteutettua polvipaikat. Ompelin siis ensin sisäsaumat, aplikoin paikat sauman päälle ja ompelin vasta sitten sivusaumat.3 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! :)