sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Saharaita-ylläri 
Viime perjantain SaVaWay-haaste toteutettiin ensi kertaa yllätysmateriaalista. Osallistujat tilasivat salaisen paketin, jonka sai avata vasta perjantaiaamuna ja tehtävänä oli illalla yhdistää paketin sisältö johonkin ompelukseen.
 
Pussista paljastui noin 80 x 80 cm kokoinen pala saharaitatrikoota. Osa sai kelta-vihreän kankaan, minulle tuli oranssi-vihreää. Lähes saman tien oli selvää, mitä teen. Itselleni en tuosta palasta olisi saanut mitään ja tytöille olen ommellut niin monta kesämekkoa, että tämä oli esikoisen juttu.

Kaavat piirrettyäni tajusin, ettei kangas sellaisenaan tule riittämään. Oranssia trikootakin oli jäljellä vain pikkupala, koska olin juuri leikellyt siitä housut keskimmäiselle. Oli lisättävä suunnitelmaan vielä sähäkän keltainen trikoo. Hieman pelkäsin, tuleeko liian raju pojan makuun, mutta ei sentään. Äitiinsä tullut, ei pode värikammoa. :D

Tuli hihaton paita ja boxerit, kaavoina Viktor ja Hugo (OD 1/13), molempia hitusen muokattu. Boxerien etumukseen on kaavoitettu tilavuutta ylimäärin, muuten istuvuus on erinomainen.

Saharaita on Käpyseltä, oranssi trikoo Ompelun ihanuudesta ja keltainen Fabriinasta.


 
 
 
Tein pääntiekanttauksen tavalliseen tapaan: ensin toinen olkasauma, sitten resori ja lopuksi toinen olkasauma. En tullut lainkaan ajatelleeksi, että tässä sauma jää etukappaleen puolelle näkyviin. Nappilaatikosta kaivoin peitteeksi ruorinapin. Sopii minusta hyvin, tässä on jotain etelämeren henkeä.
 
Tässä setti takaa kuvattuna, sieltä kun löytyy enemmän saharaitaa.
 

 
 
Niin ja haasteen kaksituntinen ei tähän riittänyt alkuunkaan. Pääntieresori vastusti ja jouduin purkuhommiin pariinkin otteeseen. Edelleen se kiristää hieman rypyille, mutta menköön. Liekö tullut kiireessä ja väsyneenä joku mittausvirhe, aamulla tehdyissä kädentiekanteissa kun ei ollut mitään ongelmaa.

Hauska projekti taas ja uusi yllätyspussukka on jo tilattuna... ;)

3 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! :)