tiistai 29. huhtikuuta 2014

Haastetta kerrakseen


Yhden sortin yllytyshullu löytää itsensä milloin mistäkin haasteesta. Niitä tuntuu ompelupiireissä riittävän ja mikäs siinä, tulee tehtyä ja kokeiltua sellaista mitä ei muuten ehkä saisi aikaiseksi.

Viime viikolla ompeluryhmässä oli lupa heittää vapaavalintainen haaste jollekulle kanssaompelijattarelle. Kuitenkin niin, että siihen samaan haasteeseen piti itsekin vastata.


Tehtaamon Ti haastoi  minut ompelemaan alaosan vaatteen itselleni.

Olisipa ollut hienoa tempaista tähän saumaan itsetehdyt farkut, mutta materiaalin ja ajan puutteessa tyydyin helpompaan / nopeampaan ratkaisuun. Tämä lempimekko on pitkään kaipaillut sopivaa paria. Teinkin ruskeasta trikoosta ryppylahjeleggingsit. Mitä mukavuuden maksimointia! :)

Hölmö kuva, mutta näkyyhän tuossa näiden legsujen juju. Tuon pikaisen näppäyksen jälkeen housut lähtivät saman tien liikenteeseen ja nyt ne riippuvat narulla kuivumassa. Niin että tähän on tyydyttävä.
Minä itse haastoin Nurkassa hurisee-blogin Miian ompelemaan jotain, jossa on farkkutasku. 

Omissa suunnitelmissa oli tällainen koulupojan trikoopaita. Oikeastaan siitä piti tulla vähän toisenlainen, mutta kun turkoosi vichyruutujersey oli mystisesti kadonnut, jouduin tekemään riisutun version. Ei paha, taidan tykätä tästä enemmän kuin siitä alkuperäisestä ideasta. Tasku on ratkottu vanhoista farkuista.

Pojan laimea "ihan siisti" lämmitti mieltä. Tiedättehän melkein kymmenvuotiaat, kaunein kehu mitä äiti voi saada. ;)
Myös takakappale on puolitettu.Farkkujen vyötäröltä leikatun nauhan tikkasin paidan hihaan.Eikä huolta, loputkin farkuista aion kierrättää hyötykäyttöön. Mutta siitä enemmän kesällä, toisen haasteen merkeissä.


Kaavat:
Omat leggingsit: Treggingsit (Season Looks 1/13)
Pojan paita: Natty Cut (OD 1/14)

Kankaat:
Ruskea trikoo: Metsola
Paitatrikoot: Ainola
Resori: Royal-tuote

4 kommenttia:

 1. Voi että tykkään tuosta pojan paidasta. En ihmettele yhtään, että hänkin tykkää :) Värit ovat tosi kivat ja yksityiskohdat hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Monta vuotta sitten jo ajattelin, etteivät äidin tekemät pian enää isolle pojalle kelpaa. Onneksi ainakin ajoittain vieläkin onnistun tekemään mieleisiä juttuja. :)

   Poista
 2. Tosi nappi paita väreineen ja yksityiskohtineen kaikkineen :) Ja hyvä idea muuten tuo kahden osan etu- ja takakappaleet. Tätä voisi hyödyntää joskus liian pienten palasten tuhoamismielessä, kun vaan muistaisi eikä jumittaisi tavanomaiseen ajatteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paloja voisikin lajitella sillä silmällä, mitkä sopivat yhteen. Saa samalla pienet palat käyttöön ja uutta ilmettä vaatteeseen.

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)