torstai 24. huhtikuuta 2014

Huhtikuun värit: keväänvihreäHuhtikuun haasteen kolmannen viikon väri oli vihreä. Eikä mikä tahansa vihreä, vaan keväänvihreä. Olin tietenkin ennakoinut ja varautunut kirkkaanvihrein kankain, mutta jouduinkin muuttaa suunnitelmia.

Vaaleanvihreä ei vain nyt innostanut, ei sitten yhtään! Minusta on tullut varsinainen fiilisompelija, en tahtoisi tarttua mihinkään vähemmän inspiroivaan, vaikka tarveompelu olisi niin paljon hyödyllisempää.

Yksi tarve nyt kuitenkin tuli täytettyä, kun nappasin hyllyltä iät ajat sitten ostetun junatrikoon ja tekaisin siitä pojalle hihattoman paidan. Otin mallia uuden Ottobren paidasta, mutta leikkelin melko suurpiirteisesti ja suurensin kokoon 146 cm. 

Kankaan menekki on ehtinyt muuttua tuon palasen oston jälkeen, eikä mitta riittänytkään helmataitteeseen. Siksi helma on huoliteltu pelkällä saumuriompeleella. Tyttöjen helmoissa olen tuollaista ommelta käyttänyt hyvällä menestyksellä, aika näyttää kestääkö kovempaa käyttöä vai joudunko lisäämään alas kaitaleen.Kangasta jäi yli ja siitä sain vielä topin tyttärelle. Eteen rypytys ja helmaan pitsiä. Pariksi musta-valkoraitaiset caprileggingsit. Yöppärikäyttöön pääsivät nämä, sillä toppi on yläosastaan turhan väljä. Se ei sinänsä ole paha juttu, sillä kivoista yövaatteista meillä vasta pulaa onkin.

Pöksytkin ovat rentoa (väljää) mallia. Vähän kavennellen näillä kaavoilla tulee hyviä hellevaatteita kesäksi.Kaavat:
Pojan paita: Gecko Games (OD 3/14) muokattuna
Tytön toppi: Maxidots (OD 3/14)
caprit: Boo (OD 3/14)

Kankaat:
Juna-trikoo: Myllymuksut
Raita-trikoo: Kankaita.com
Resori: jostain

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kitos! Joskus sitä onnistuu vähän vahingossa ompelemaan tarpeellista. :) Nuo kankaat ovat niin mukavan tumtuiset, että sopivat mainiosti yökäyttöön.

   Poista
 2. Sopiipa kivasti yhteen junat ja tuo raitakangas. :) Housujen malli näyttää tosi mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ovat varmasti mukavat, päiväkäytössä vain tykkäisin vähän kapeammista.

   Poista
 3. Kiva kun kirjauduit lukijaksi blogissani ja löysin sitten sinun sivusi :) Täällä näkyy olevan tosi paljon ihania ompeluksia, joita jään mielenkiinnolla seuraamaan lukijana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne. :) Minä bongasin blogisi kierrätyshaasteen kautta. Sen tiimoilla vähän jotain minulle vieraampaa aion kokeilla ja tulokset näette sitten kesäkuussa.

   Poista
 4. Kylläpäs junakankaasta tulikin hieno yöasu!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)