torstai 26. kesäkuuta 2014

Pikku designer


6-vuotias kesälomalainen voi olla melkoisen uuvuttava tapaus. Kun päivä ei täyty hoitopaikan rutiineilla, energiaa riittää kaikenlaiseen. Meidän tapauksessa hän ei juoksentele pitkin pihoja ja kiipeile puissa, vaan neidin luovuus pursuilee yli äyräiden. Hän piirtää, askartelee, kirjoittaa kirjeitä, järjestää bileitä... Ja saa aikaan melkoisen sotkun. Ovatpa äidin kangasaarteetkin olleet vaarassa saada saksista (iik!).

Tässä yhtenä päivänä pyysin häntä ajan kuluksi (juu, kestihän siinä varmaan 5 minuuttia...) suunnittelemaan itselleen sellaiset vaatteet, jotka hän tahtoisi. Siis piirtämään kuvan ja valitsemaan kankaat.

Tällaisen suunnitelman sain:


Siis pinkki pilkullinen lyhythihainen paita ja turkoosi pilkullinen hame, jossa pinkki röyhelö helmassa. Paitaan glittersilityskalvosta sydän.

Tuumasta toimeen (sillä senhän olisi pitänyt olla heti valmis!) ja tällainen on toteutus:


Kuulemma tuli juuri sellainen kuin pitikin. :)Puusta kuuluu jo linnunpoikasten piipitystä. Kesä. 


Ei mulla tänään muuta. Mukavaa illanjatkoa!


Kaavat:
Paita: Neon stripes (OD 1/14)
Hame: oma

Kankaat ja tarvikkeet:
Trikoot: Nappinja
Resori: Majapuu
Silityskalvo: Pikku-Piltti

8 kommenttia:

 1. Siellä kasvaa oikea designeri! Onnea on taitava äiti, joka osaa suunnitelman toteuttaa. Tuli kyllä ihana lopputulos, tytöllä on selkeästi hyvä värisilmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi äiti saa toteuttaa, muutaman vuoden päästä hän ehkä osaa senkin itse. Onhan se vähän jännää antaa lapselle vapaat kädet, olisihan siitä voinut tulla jotain hyvinkin hankalaa. Onneksi tämä oli sellaisenaan hyvinkin toteuttamiskelpoinen suunnitelma. Tuli myös mieleinen asu, kun on saanut itse vaikuttaa. :) Kiitos kommentistasi Hanna Mi!

   Poista
 2. Tosi raikas ja ihana kesäasu!

  VastaaPoista
 3. Hieno suunnitelma ja toteutus, täällä katseltiin kovin tarkkaan - "minäkin voisin suunnitella oman asun" kuului heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin lapselle paperia ja kangaskaappia penkomaan. :) Aika hauskaa tehdä välillä lapsen suunnittelemaa, se vaarahan tässä vain on että suunnitelmia voi alkaa tulla tiuhaan tahtiin... Näköjään hameet ovat nyt kovasti tytön mieleen, minä kun olen ennemminkin mekkoja surruutellut. Kiitos Krista! :)

   Poista
 4. Wau, hienosti on äiti osannut toteuttaa upean suunnitelman!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)