lauantai 10. tammikuuta 2015

Viime vuoden viimeisiä

En voi sanoa että viimeiset, sillä loppuvuonna jäi paljon sekalaisia ompeluksia kuvaamatta ja postaamatta. Jossain vaiheessa tulossa siis lisääkin, ehkä. Näitä tonttuisimpia en kuitenkaan enää viitsi jemmata, kun loppiainenkin jo meni.

 Satubalettilaiset esittivät joulunäytöksessä lumiukkotanssin ja esiintyjät tarvisivat rekvisiitaksi valkoiset napilliset paidat ja kaulahuivit. Paidat olisivat oikeastaan saaneet olla pidemmät ja paitulimaiset, mutta ajattelin tällaisilla hivenen pyöreähelmaisilla olevan enemmän jatkokäyttöä.

Huivit neuloin paksuista langoista joustinneuleena. Pinkkiin meni yksi kerä Isovelilankaa, keltainen on jäännöslankaa jostain aiemmin tehdystä neuleesta. Esitykseen huivit sidottiin varmuuden vuoksi kunnon solmulle, etteivät karkaisi tanssin pyörteissä. :)Tytöt pitivät kovasti nappipaidoistaan ja myöhemmin ne saivatkin seurakseen hameet - mistäpä muusta kuin nappikuosista. Hameet ovat polvimittaiset ja vuoritettu pussiin ommellen, näin ne ovat talvikäytössä vähän lämpimämmät.
Tämä joulu oli siitä poikkeuksellinen, että meiltä ei lähtenyt yhtäkään itse tehtyä lahjaa. Joulun alla sen sijaan oli koulun ja kuoron myyjäiset, joihin kakkujen leivonnan lisäksi ompelin tonttulakkeja ja neuloin parit lasten villasukat. Maailmalle lähteneistä ei jäänyt kuvia muistoksi, mutta näissä kuvissa muutama kotiin jäänyt hiippalakki. Pitkä punainen velourlakki mahtuu omaankin päähäni, muut tein lasten koossa.Tämän haukipaidan tein jo syksyllä, mutta jostain syystä poika ei ole sitä sen vertaa pukenut päälleen, että olisi saatu kuvattua. Tykkäsi kyllä kovastikin, kun viimein sai sen ylleen. Tämä kuosi on niin upea (ja toisaalta sävyiltään vähän vaikeasti yhdistettävä), että halusin pitää mallin hyvin pelkistettynä. Paidassa on koko etukappaleen levyinen huomaamaton putkilotasku, kuvassa taskunsuun valkoinen trikoo hieman pilkistää.Kankaan lopusta sai vielä pipon, joka on vuoritettu trikoolla.Meillä on viimeisen viikon ajan kärsitty jatkuvista sähkökatkoista, pahimmillaan lähes kaksi vuorokautta yhteen menoon. Koska ei ompelukone, netti eikä juuri mikään muukaan toimi ilman sähköä, on tämä hieman häirinnyt harrastelua. Kankaita vähän yritin leikellä ja puikkoja kilkutella, mutta niissäkin on omat haasteensa kynttilänvalossa... Toivoakseni nyt pahimmat ongemat ovat ohitse ja jotain uuttakin täältä pian taas valmistuu. Nyt kuitenkin ulos nauttimaan tuosta valtaisasta lumen määrästä! :)

Hauskaa viikonloppua!


Kaavat:
Nappipaidat: OD  6/14 muokattuna
Pojan paita: Linear (OD 4/13) muokattuna
Tonttulakit ja hameet leikelty ilman kaavaa

Kankaat:
Velourit: Ompelun ihanuus
Valkoinen trikoo: Nappinja
Nappi-jc: Veson puoti
Hauki-trikoo: Pehemia
Harmaa pilkkutrikoo: HH-kangas

6 kommenttia:

 1. Voi, kuinka hauskat nuo nappihameet nappipaitojen kanssa. Ja haukikuosi onkin valmiina vaatteena todella upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja! Nappipaidoista tuli kyllä aika veikeät, vaikka ilman esitystä sellaisia ei varmasti olisi tullut tehtyä.

   Poista
 2. Tosi ihanat nuo esiintymispaidat ja menevät kaäytössä vallan mainiosti muutenkin! Haukipaita on myös komea. Onpa kurjaa nuo sähkökatkokset, jos noin kauan vielä kestää. Siinä sitä varmaan saa laittaa mieleikuvituksenkin liikkeelle, kun ilman sähköä yrittää kaikenlaista touhuta. Täällä ei tänä talvena ole vielä niistä kärsitty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Valoisa aika sujui edes suunnilleen normaalisti, mutta pimeä aika on vielä niin pitkä että varsinkaan lapsilla ei oikein meinannut aika kulua. Onneksi meillä on sentään takka ja leivinuuni, joten mitään oikeaa hätää ei ollut. Ei meillä koskaan aiemmin ole näin pitkiä katkoja ollut, kokemus tämäkin.

   Poista
 3. Lumiukko paidat on mahtavat. Nythän ne ovatkin oikein omiaan, kun lunta tuntuu riittävän. Hauskat tonttuhatut, menivät varmasti myyjäisissä nopsasti. Hauki on ihana kuosi, sopii pojallesi todella hyvin. Meillä on kanssa ollut sähkökatkoja, mutta onneksi vähän lyhyempiä tällä kertaa. Kesällä puhelimet ladattiin autossa, kun sähköt olivat useamman päivän poissa. Kummasti sitä on riippuvainen sähköstä, vaikka välillä onkin mukava olla ilman kaikenmaailman koneita ja nettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Tämä lumisuus on mukavaa pitkästä aikaa, on paljon enemmän puuhasteltavaa pihalla vaikka toki siitä on vähän vaivaakin. Kaikki on nykyään niin riippuvaista sähköstä, eipä sitä edes tajua niin kauan kuin sitä on. Mutta koneista irtiotto on tosiaankin ihan tervetullutta toisinaan. :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)