perjantai 21. elokuuta 2015

Haasteita syksyyn


Kesäaikaan ompelut jäivät vähiin niin minulla, kuin varmaan monella muullakin. Edessä on kuitenkin syksy ja paljon hyvää ompeluaikaa. Syyskauden piristykseksi haluaisin järjestää muutaman mukavan käsityöhaasteen. Löytyisikö sieltä ruudun takaa innokkaita osallistujia?

Tekniikka on haasteissa vapaa. Voit ommella, neuloa, virkata, kirjoa, askarrella, mitä vain keksitkin. Ainoa vaatimus on, että lopputulos on omin käsin tehty.

Haasteita on kaikkiaan kolme ja jokaiselle on varattu oma kuukausi. Kukin osallistuja tekee yhden työn / haaste sekä haastetyöstä postauksen omaan blogiinsa sovittuna päivänä. Julkaisen linkin osallistujien blogeihin täällä haasteen alettua, jotta lukijoiden on helppo seurata haastetöitä.

Kunkin haasteen päätteeksi teen koostepostauksen, johon toivon osallistujien lähettävän kuvan haastetyöstään.
Sokerina pohjalla arvon joulukuussa kaikkien haasteeseen osallistuneiden kesken yllätyspalkinnon (1 arpa / osallistuja / haaste).

***

Ja tässä tulevat aiheet:

syyskuussa
Rakas farkku

Minä ♥ farkku. Tuo kestävä ja ajaton materiaali, joka taipuu lähes mihin tahansa. Kierrätettäväksi sitä löytyy varmaan meidän jokaisen kaapista. Ja ellei löydy, saa sitä sopuhintaan hankittua miltä tahansa kirpparilta. Tai metritavarana kangaskaupasta.
Jaa tuunausvinkkisi tai loihdi jotain uutta. Miten olisi istuvat housut itselle? - siinäpä olisi haastetta kerrakseen!

EDIT: koska syyskuu kurkkii jo nurkan takana, alkaa tämä haaste vasta syyskuun kolmannella viikolla.

EDIT: Tämä haaste on täynnä, kiitos ilmoittautuneille! Olen lähettänyt osallistujille sähköpostia, otathan yhteyttä ellet ole viestiä saanut.


lokakuussa
Tilkkusota

Pursuileeko sinunkin tilkkulaatikkosi? Tunnustan, minun ainakin! 
Vai pyöriikö laatikoissa pieniä yli jääneitä lankakeriä?
Lokakuussa ommellaan tilkuista ja neulotaan jämälangoista. Muukin isommasta projektista ylijäänyt käy materiaaliksi. Esittele luomuksesi ja anna meille muillekin vinkki, mitä kaikkea upeaa ylijäämästä voi loihtia!

EDIT: Tämä haaste on täynnä, kiitos ilmoittautuneille! Olen lähettänyt osallistujille sähköpostia, otathan yhteyttä ellet ole viestiä saanut.


marraskuussa
Lapsuusmuistoni

Äidin ompelema kesämekko? Mummun neuloma nuttu? Pehmolelu, joka rakastettiin rikki?
Kaikillahan meillä on niitä, suloisia muistoja lapsuudesta. Marraskuussa palataan hetkeksi menneisiin ja tuodaan sieltä pieni pala nykyhetkeen. Onko se omalle lapselle tehty lelu, samanlainen kuin sinulla pienenä? Vai kesäniitty kirjottuna mekon helmaan?

EDIT: Tässä haasteessa vielä muutama paikka vapaana.

***

Ajattelin, että jos kuhunkin haasteeseen löytyisi itseni lisäksi vähintään 4 osallistujaa, sen voisi toteuttaa.  Useampaankin haasteeseen saa osallistua. Ilmoittautua voit tämän postauksen kommenttilootaan ja/tai laittamalla sähköpostia osoitteella vaapulavot (at) gmail.com. Laittakaa mukaan sähköpostiosoitteenne, johon voin laittaa teille vielä tarkempia ohjeita ennen haasteen alkua.


Nyt toivotan teille kaikille oikein hyvää viikonloppua ja jään odottelemaan viestejänne. :)


31 kommenttia:

 1. Voi vee, farkusta olis kyllä tarkoitus tehdä takki jossain välissä mutta kun kaavakin puuttuu vielä niin en taida ehtiä tähän mukaan. Kiva idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, takissa onkin haastetta! Kipin kapin kaavoja etsimään, vielä ehtii. :) Tai miten olisi jokin pienempi työ lämmittelyksi? Kiitos kommentistasi Tuula!

   Poista
 2. Ihanat haasteet! Haluaisin osallistua kahteen ekaan: rakas farkku ja tilkkusota. Mitä jos ei ehdi kuitenkaan farkkua ommella, mitä sit?? sähköpostini hienotar@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet mukana! :) Riittäisikö viikko lisäaikaa? Ihan hyvin voi ensimmäistä sen verran lykätä, niin silloin jäisi 3 vko aikaa ommella farkkua.

   Poista
 3. Ensin täytyy sanoa, että kiva uusi banneri sinulla! Ihania haasteita olet kehitellyt, syksy näyttää melko kiireiseltä, mutta voisin osallistua tuohon lapsuusmuistojuttuun! Sellaista haastetta olin itse ajatellut jossain vaiheessa järkätä, mutta kiva kun sinä ehdit ensin! Joten jos mahtuu mukaan, niin laita minut siihen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tekee mieli tehdä jotain uudistuksia blogiin, pikkuhiljaa bannerista aloittaen. :)
   Sinulla varmasti monenlaisia projekteja riittää, mutta kiva jos ehdit edes yhteen osallistua. Minulla on juuri tuohon viimeiseen haasteeseen aika herkullinen juttu mielessä, kahdesta muusta en olekaan vielä päättänyt mitä tehdä.
   Kaikissa haasteissa on vielä hyvin tilaa.

   Poista
 4. Oi, kivoja haasteita olet keksinyt. Tuohon farkkuhaasteeseen tekisi mieleni osallistua, vaan nyt on ompeluaika vähän kysymysmerkillä.. Jos sattuisi niin, etten ehtisikään uutta ompelemaan, voinko osallistua jo valmiilla työllä jota en vielä ole blogissani julkaissut? Tänään juuri siivoilin vaatekaappia ja parit farkut saivatkin lähtöpassit kaapin nurkasta tilaa viemästä.. :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten kivoja haasteita! Minua kiehtoisi tuo farkkuhaaste, joten voisin ilmoittautua siihen mukaan :) En ole koskaan aikaisemmin tällaisiin haasteisiin uskaltautunut mukaan, kun pelkään aina, etten ehdikään, mutta teen sitten jotain ihan pientä jos paniikki iskee ;) Uusi banneri on tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mahtavaa että lähdet mukaan! Kyllä minullekin usein iskee se loppukiripaniikki, mutta aina on ehditty. Sinä olet niin taitava, että saat varmasti jotain kivaa aikaan. :)

   Poista
 6. Ehtisinköhän työni kanssa tuohon tilkkusotaan? Kokeilen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mitähän jännää sinulla on tekeillä? Tervetuloa, hienoa että olet mukana! :)

   Poista
  2. Haittaako, vaikka olen jo vähän aloitellut? ;) Vai onko tarkoitus, että aloitetaan ja lopetetaan lokakuussa? Vai riittääkö, että postaan lokakuussa?

   Poista
  3. Ei haittaa. Voit tehdä työn ja postauksenkin valmiiksi, kunhan maltat odottaa julkaisemista lokakuulle. :) Laitan päivämääristä viestiä lähempänä.

   Poista
  4. Ok. Saattaa olla ettei se valmistu edes ennen dead linea. Hyvä haaste siinä mielestä, että yritän saada homman valmiiksi. :D

   Poista
  5. Nyt minua alkaa jännittää mitä sinulla on siellä tekeillä. ;) Jotain suuritöistä ilmeisesti...

   Poista
 7. Kiva idea! Farkku ja tilkku haasteeseen voisin minäkin osallistua :) On jo korkea aika saada käyttöä haalituille farkuille ja kertyneille tilkuille! Haaste antaa toivottavasti motivaatiota siirtyä suunnittelusta toimeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiva! Niitä minäkin tahtoisin saada pois nurkista. :) Tervetuloa mukaan haasteisiin!

   Poista
 8. Hieno haasteidea! Saan aina parhaiten aikaiseksi, kun on vähän deadlineja. Tulisin siis mukaan vaikka jokaiseen haasteeseen, jos vain vielä mahtuu :)

  VastaaPoista
 9. Mahtavia haasteita! En uskalla osallistua kovin moneen,kun ei tätä ompeluaikaa taida olla vielä tiedossa kovin paljoa. Farkusta oli kyllä tarkoitus ommella, joten jos vielä mahtuu mukaan, niin voisin siihen ilmoittautua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdut mukaan, kiva että ehdit yhteen osallistua. :) Laitan sinulle viestiä huomenna.

   Poista
 10. Saako vielä tuppautua mukaan? :) Olisin kiinnostunut tuosta tilkkuhaasteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa tuppautua. :) Laitan sinut tilkkuhaastelistalle, tervetuloa mukaan!

   Poista
 11. Onpas kiva idea tällaiset käsityöhaasteet! Juuri mietin, että pitkän tauon jälkeen kaivan kyllä nyt langat ja puikot tai koukun esille. Mahtuuko siis vielä mukaan tilkkuhaasteeseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen paikka on sinun. :) Kiva, että jotain on tulossa myös langoista. Tervetuloa lukijaksi!

   Poista
  2. Hienoa! Sähköposti on tipulassa(at)gmail.com. :)

   Poista
 12. Tykkään haasteista ja mielelläni niihin osallistun. Onko lapsuusmuistoissa vielä tilaa? Sähköposti kaksoisneulausta@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vielä tilaa marraskuun haasteessa. Tervetuloa mukaan! :)

   Poista
 13. Heippa! Onpa hauska idea! Voisin osallistua lapsuusmuistoihin, jos edelleen on tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siihen mahtuu vielä. Kiva että lähdet mukaan! :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)