keskiviikko 5. elokuuta 2015

OrelmaTänään saatiin vihdoin nauttia kauniista kesäsäästä, mutta kamera todistaa, että on tähän kesään ainakin yksi lämmin päivä mahtunut jo aiemmin. :)

Nämä kuvat on otettu heinäkuun alussa eräissä synttärijuhlissa. Päivä oli juuri sopiva pukea tämä keväällä tekemäni mekko. Kangas on ihanaa, henkäyksen  ohutta Liberty of Londonin puuvillaa.

Pitkään katselin näitä kankaita Nova Melinan Karuselli-puodin sivuilta ja valitsin sitten palat tätä ja erästä toista, joka vieläkin odottaa ompelua. Kankaan kapeus tuotti hieman pulmia ja jouduin hylkäämään pari ajattelemaani mallia. Käytin sitten Mekkotehtaan Orelmaa, kaavaa jota ei ole aiemmin kokeillutkaan. Helmaa pidensin reippaasti, mutta muuten tein jotakuinkin ohjeen mukaan. Pääntien kanttasin pinkillä vinonauhalla, jonka solmin rusetiksi niskaan.

Ihanaa loppuviikkoa teille, rakkaat lukijat, toivottavasti aurinkoa riittää tuleviksikin päiviksi!

14 kommenttia:

 1. Kuosi on kyllä ihana. Tuota kaavaa olen käyttänyt tosi paljon, mutta olen tainnut tehdä mekkoihin joka kerta kuminauhakiristyksen pääntielle.. Joskus voisi kyllä kokeilla tätä kaavan mukaistakin versiota.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuminauhallinen onkin varmasti kätevämpi lapsen itse pukea. Tällä kaavalla voisikin tehdä pidemmillä hihoilla tunikan syksyksi. Kiitos Raisa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta Susanna, yritän löytää aikaa siihen vastaamiseen. :)

   Poista
 3. Kaunis mekko. Sopii neidille hienosti. Kyllä tuollaisella kehtaa juhlia. Ihana. Tykkään siis.

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko! Libertyn kangas on soma, ja vihreä ja vaaleanpunainen käyvät kauniisti yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo Libertyn kankaat ovat kyllä ihania <3.

   Poista
 5. Niin nätti, väri sopii tosi kauniisti teidän neitoselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista, minustakin väri sopii hänelle. :)

   Poista
 6. Suloisuuksien suloisuus! Mekko kuosineen sopii tyttärellesi todella hyvin, niin kaunis lopputulos. Aivan ihania kuvia, ensimmäinen tuo jo heti niin hyvän mielen iloisuudellaan <3!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)