perjantai 7. elokuuta 2015

Karkkipusseja ynnä muita pussukoitaKun täti suojamuovin löysi ja kuinkas sitten kävikään...
Siinä saivat muut ompelukset siirtyä hetkeksi sivuun, kun iski innostus ommella pussukoita!

Tiedättekö MAKEE designin karkkipapereista tehdyt pussukat? Minä olen nähnyt niitä kuvissa, mutta ihan oikeasti pääsin sellaisia hypistelemään tänä kesänä eräässä pop up-myymälässä. Jäin miettimään, että sellaisia voisi joskus itsekin kokeilla, mutta en oikein tiennyt minkälaista muovia pussukoissa on käytetty ja niin asia pääsi unohtumaan.

Kun Annukka sitten viime viikolla postasi oman jumppalappupussukkansa ja vinkkasi mistä muovia kannattaa etsiä, löysin itseni jo samana iltana kaupan vahakangasrullia penkomasta. Ostin palan suojamuovia ja lapsille karkkipäivätuliaiset. Tällä kertaa ei papereita roskiin vaan säästöön äitiä varten. :)

Valmistui tytöille pikku pussukat lempinamujen kääreistä:
Pojalle penaali, jossa palanen Wienin kaupungin turistikarttaa. Eräänlainen matkamuisto tämäkin:
Ja ompeluhuoneeseen kaavapaperilla koristeltu pussukka:Nämä olivat yllättävän helppotekoisia. Leikkasin suojamuovista saman kokoisen palan kuin "karkkipaperikangas" ja ompelin ne siksakilla kiinni sivusaumoista, molemmissa oikeat puolet ylöspäin. Sen jälkeen ompelin pussukan normaaliin tapaan.

Muutama vinkki, jos haluat kokeilla vastaavia:
- kopiopaperia voi käyttää sellaisenaan, mutta hauraiden papereidan taakse kannattaa kiinnittää ohut puuvillatilkku (esim. batisti)
- samoin pienet paperit kannattaa ensin ommella tilkulle isommaksi "kankaaksi"
- kääntöaukko on syytä jättää normaalia suuremmaksi, sillä paperi+muovi on jäykempää kuin kangas, eikä sitä ole yhtä helppo ujuttaa aukosta oikein päin.
- ole varovainen, paperi repeytyy herkästi!
- ellet kestä ryppyjä, tämä ei ole sinun juttusi. :)

Näillä on pussukkamania hetkeksi taltutettu, seuraavaksi taas jotain ihan muuta.

12 kommenttia:

  1. Nättejä!
    Tuo viimeinen varoitus oli hyvä. Itse tein kerran tällaisen ja se oli kääntämisen jälkeen niin ryppyinen, että en kelpuuttanut sitä käyttöön. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Minä ihmettelin siellä kaupassakin pussien ryppyisyyttä, enpä ihmettele enää! Karttaan ja kaavaan tuli vähemmän ryppyä, kun paperi on toisenlaista. Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  2. Hauskoja, tuo kaavapaperipussukka varsinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitipä hetki haeskella minkä kaavan raaskii tähän silputa. :) Uhriksi päätyi moda 2000-luvun alkupuolelta, uskoisin etten tule sitä ikinä kaipaamaan.

      Poista
  3. Voi kun kätevä ja luovuutta pursuavat pussukat:)

    VastaaPoista
  4. Miksi, oi miksi pitikin taas tulla vastaan näin loistava idea! Voisikohan sitä ompeluaikaa saada jostain pankista lainaan? Nämä on todella ihania oivalluksia! Erityisesti kaavapaperinen ja kartta pistivät heti mielen työskentelemään, miten näistä taipuisi loistavia lahjoja. Kiitos ihana Manda näistä ideoista ja vinkeistä. Laitan tämän ehdottomasti muistiin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, näihin voisi laittaa mitä vain! :) Matkalla kertyi monenlaista lappua ja juttua, joita lapsi halusi kerätä muistoksi. Mietin että niistäkin olisi voinut tehdä jonkinlaisen kollaasin pussukkaan, etteivät jää kaappiin piiloon pölyttymään, mutta jäi nyt täällä erää tekemättä. Sellaisen kääntäminen ei edes onnistuisi, vaan niistä pitäisi koota oma blokki kankaaseen yhdistettäväksi. Ehkä joskus vielä innostun kokeilemaan... Jos vain sitä lisäaikaa olisi jossain tarjolla. ;)
      Kiitos ihana Hanna kommentistasi! :)

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)