torstai 28. huhtikuuta 2011

Sirkuspallo ja muita tyynyjä


Esikoinen on muuttanut yläkertaan valmistuneeseen uuteen huoneeseen ja sinne hän halusi roppakaupalla tyynyjä lokoisaa oleskelua varten. Tilauksessa on kaksikymmentä, osa lattialle, osa sänkyyn. Saas nähdä montako äippä jaksaa tehdä, tässä muutama alkajaisiksi.

Pyöreitä tyynyjä on näkynyt paljon eri blogeissa ja käsityölehdissä. Haaveilen parista Amy Butler-lattiatyynystä, mutta ennen tuohon projektiin ryhtymistä päätin kokeilla pientä pyöreää tyynyä. Kaavan piirsin lasten noitahatulla ja jaoin sen kahdeksaan lohkoon. Tyynyn halkaisija on noin 35 cm.

Lapset nimesivät tyynyn sirkuspalloksi ja pompottelivat sitä ennen kuin sain napin kiinnitettyä. :) Ostin päällystettäviä nappeja jotka olivat tosi näppäriä, eipä ole tullut aiemmin kokeiltua. Vasta tyynyn ollessa melkein valmis, huomasin ettei värit menneet ihan oikeaan järjestykseen... No ei haittaa, tuli siitä silti aika söpö!


Tausta on kokonaan vaaleaa tähtikangasta, keskellä samanlainen nappi kuin edessä. Näyttää hassulta...


Pari 30 x 50 kokoista tyynyliinaa. Yksi kivikankaan rippeistä, toinen Vaahteramäen Eemeli-kuosilla. Ei vain voinut vastustaa tuota Eemeli-kangasta! Se olisi kyllä kaivannut tukikankaan taakseen, on kovin ohutta puuvillaa.


Viimeisenä makkaratyyny Tildan tapaan. Tästä tuli paljon pidempi kuin olin alunperin kuvitellut ja täytettäkin siihen upposi aikamoisen paljon. Helppotekoinen kuitenkin ja mukava minulle uusi malli. Voisin tehdä olkkarin sohvalle samanlaisen hieman lyhyempänä.


Koristeeksi ompelin tyynyyn Farbenmixin punk-nauhaa.


Tähti- ja Eemeli-kankaat Ompelun ihanuudesta. Makkaratyynyn ohje löytyy kirjasta 'Sisusta Tildan tapaan'.

3 kommenttia:

  1. Ihana tuo sirkuspallo! Ja muutkin on ihania, tuo sirkuspallo-tyyny iski mulle eniten. :) Ihanat värit!

    VastaaPoista
  2. Tuo sirkustyyny on kyllä aivan ihana, ja voin vain kuvitella miten se onkin lasten mieleen :) Olen miettinyt tekeväni samantapaista tyynyä, mutta pohdituttaa nuo napit. Miten käytännössä laitoit ne? Sitä kohtaa tyynyn teossa en jotenkin osaa hahmottaa.

    VastaaPoista
  3. Muistaakseni käytin muliinilankaa, jonka solmin ensin toisen napin kantaan ja tökkäsin sitten pitkällä nukkeneulalla (Tilda) langan tyynyn läpi. Sen jälkeen solmin toisen napin lankaan mahdollisimman kireälle.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)