torstai 31. heinäkuuta 2014

Värileikkiä ja jotain itsellekin


Tervehdys pitkästä aikaa! Tästä ei sitten tullutkaan mitään ompelulomaa, vaan blogi on saanut rauhassa huilia kun ompelija on mieluummin lillunut järvessä ja syönyt jäätelöä, kuin hikoillut kuumassa ompelunurkkauksessa. Muiden blogien seuraaminenkin on jäänyt retuperälle, mutta yritän taas pikkuhiljaa palailla arkeen ja tulla vierailulle.


Kesäistä vaatetusta edelleen. Käpysen vesiväripallot ja Pikku-Piltin värileikki ovat kuin tehty meidän värejä rakastavalle (äitiinsä tullut selvästi) kuopukselle.

Ensiksi mainuítusta tuli liehuvahelmainen minimekko/tunika. Tästä tuli ihana, kangas ja malli sopivat minusta niin hyvin toisiinsa.




Värileikki taas muotoutui helpoksi kahden kappaleen paidaksi. Käytin samaa kaavaa kuin isosiskolle aiemmin tehdyissä, vain pikkaisen kavensin. Niinpä hieman lyhyemmälle neidille paidasta tuli tunikamittainen. Tähän ei mikään kanttaus tuntunut sopivan, niinpä tein hihoihin ja pääntielle vain kapeat käänteet.

Lisäksi tyttö sai vajaamittaiset kesähousut, musta kun sopii niin moneen, vaikkei neidin lempiväri olekaan.




Minulle myös mustavalkoista pilkullista. Mekko samalla kaavalla kuin edellispostauksessa. Muutoksena aiempaan avarsin pääntietä vielä lisää. Myös hihat ovat hivenen lyhyemmät kankaan vähyydestä johtuen. Se ei kuitenkaan haittaa, koska tämä kangas on selvästi laskeutuvampaa kuin helmirouva. Sopivaa kuminauhaa ei sattunut olemaan, ehkä lisään sen myöhemmin.

Petroolinväriset leggingsit ovat viskoositrikoota. Ensisovituksella ajattelin, että ihan kamalat, kaikki muhkurat näkyy. Mutta valmiina ovatkin aikas kivat. Sitä paitsi väri sopii loistavasti yhteen aiemmin tekemääni tunikaan.






Sitten yksi veivituotos. Emeli Designin yllätyspussista tuli leopardikuosia, josta piti ommella mieluiten itselle. Tein teepparin heinäkuun Burdan kaavalla. Tämä leo ei ole yhtään minun juttuni, mutta kyllä kai tätä joskus voi käyttää. Kaava on ihan jees, ehkä joskus toiste jollain toisilla kankailla.



Kaavat:
Tytön mekko: Maxidots (OD 1/14)
Tytön paita: Neon Stripes (OD 1/14)
Tytön housut: Boo (OD 3/14)
Oma mekko: Perhoshihamekko (SK 7/14)
Omat leggingsit: SL 2/14 pidennettynä
Oma paita: Burda 7/14

Kankaat:
Vesiväripallot: Käpynen
Värileikki: Pikku-Piltti
Mustavalkopilkut: Pehemia (tytön housut) ja lähikunnan kivijalkamyymälä (oma mekko)
Petrooli viskoositrikoo: Kankaita.com tai Fabriina
Leoparditrikoo: Emeli Design
Musta trikoo: Selia

8 kommenttia:

  1. Kivoja vaatteita. Tuo minimekon malli näyttää tosi hyvältä. Kaava ja kangas osuu hyvin yhteen, niinkuin sanoitkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! Kaavakin on nyt päivitetty postaukseen, tykkään siinä noista vauhdikkaista helmaliepeistä. :)

      Poista
  2. Hauskoja ja ihania pallokuosillisia vaatteita tämä postaus pullollaan :) Taas ihailen tuota hihaa tuossa sinun musta-valkoisessa, taisin ihastella viimeksikin! Legginssit on tosi hyvän väriset. Ai niin, postia täältä päin odotettavissa, laitettiin tänään tulemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tosiaan, enpä huomannutkaan yhdistävää tekijää. Jotain pilkkukuumetta on havaittavissa aiemmissakin postauksissa, joku kesän suosikkimuoto minulle näköjään. :) Kiitos Krista!
      Minäpä kerron tytölle terveisiä, että kannattaa vierailla postilaatikolla. :)

      Poista
  3. Kyllä nämä on taas niin kivoja vaatteita. Ja kuvat kanssa, noissa ensimmäisissä on niin hauska tunnelma joka sopii hyvin tuohon mekkoon. Sinun mekkosi on ihana. Leopardikuosisen paidan malli on hyvä, sinulle sopii tuo kuosi. Helteistä onkin mukava nauttia uimalla ja jätskillä, ompelukoneet jaksavat odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Poseerauskuvia tytöstä on mahdotonta saada, tuloksena on vain mitä merkillisimpiä illistyksiä, joten täytyy yrittää napsia tilannekuvia. Joskus se onnistuu paremmin, joskus huonommin. :)

      Poista
  4. Ihania vaatteita.Onpa suloinen kangas tuo vesiväripallot ja ko. malli sopii kankaaseen tosi hyvin. Erittäin kivoja nuo sinunkin asut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Minustakin tuo kangas on aivan ihana, siihen on hienosti saatu tallennettua vesivärin elävä jälki.

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)