lauantai 16. elokuuta 2014

Kuosiherkuttelua





Sananmukaisesti herkullisia ovat nämä kankaat: mustikoita ja muffinsseja .

Isompi tyttö olisi vallan mahdoton leipomaan ja nimenomaan muffinsseja (äiti ei niinkään jauhopeukaloksi ole syntynyt), joten tuo kangas sopii juuri hänelle. Ja itsepä hän on tainnut sen joskus valitakin.

Oli ajatuksena tehdä ihan peruspaita ilman mitään kikkailuja, sillä kangas on minusta tarpeeksi ihana sellaisenaankin. Mutta eihän palasen korkeus riittänyt venähtäneelle tytölle ja oli kaivettava kangaslaatikosta lisuketta. Kangaskaupasta yhdessä valiten löytyi kiva omppumerkki sekä keltaista pitsiä ja sittenhän ainekset olivatkin jo koossa. Ei muuta kuin sekoittamaan. :)






Keltaisesta innostuneena tein hameen tähtitrikoosta Heilt Speciell og Jubel-kirjan kaavalla. Vyötäröllä on leveä resori, joka tuntui aluksi todella timmiltä, mutta on osoittautunut käytössä loistavaksi. Ensimmäinen hame, joka pysyy paikoillaan eikä pyöri ympäri uumaa ja tuntuu silti (tai ehkä juuri siksi) lapsesta mukavalta päällä. Tähänhän uskaltaisi kokeilla taskujakin. Näitä lisää, ehdottomasti!



Samasta kirjasta löytyi kaava pienemmän tyttösen mustikkamekkoon. Tämä kaunis kuosi osui silmiin kangasjemman pohjilta ja mikäpä olisi ajankohtaisempaa kuin muhkeat marjat? Yöppäriefektin pelossa lisäsin mekkoon reippaan punaiset taskunsuut ja pitsivetoketjun. Punainen pilkahtelee myös hihansuissa jä pääntiellä, jossa resori on käännetty nurjalle.Taskujen resorit olisivat saaneet olla hivenen lyhyemmät tai kapeammat tai jotain (en mittaillut vaan saksin summissa), nyt ne jäävät vähän lörpöttämään.

 


Tässäkin kaavassa on niukka mitoitus ja lisäsinkin ympärysmittaan 1-2 cm väljyyttä. Kaunis malli minusta ja vajaamittaiset hihat viehättävät. Tämäkin kaava pääsee varmasti uudelleen käyttöön.

 



Helteet ovat ohitse ja arkeen palattu. Keskimmäisen lapsen eskari on alkanut mallikkaasti, vanhin kuluttaa viimeistä vuotta kyläkolun pulpettia ja nuorimmainenkin lähtee maanantaina taas hoito- ja kerhotaipaleelle. Me vanhemmat pakerramme töissä ja yritämme saada arjen rullaamaan. Viikko on sujunut melko hyvin, mutta perjantaihin mennessä oli väsymystä havaittavissa itse kullakin.

Ompelu- ja postaustahti on tämän kaiken myötä hiljentynyt, mutta aina jossain välissä yritän ehtiä saksimaan kankaita ja saada tännekin jotain nähtävää. Rentouttavaa viikonloppua kaikille arjen sankareille ja kuulemisiin! :)


Kaavat:
Paita: Autumn Forest (OD 4/14) muokattuna
Hame ja mekko: Heilt Speciell og Jubel

Kankaat:
Muffinssit ja tähdet: Kärkkäinen
Turkoosi trikoo: Eurokangas
Mustikat: Viljamin Puoti

16 kommenttia:

  1. Ui, kuinka herkullisia! Tuo mustikkakangas on edelleen minun yksi suosikeistani. Pitänee kokeilla tuota mekkomallia myös, hyvä tietää nuo niukat väljyydet kaavoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! :) Mitoitus kaavakoossa 110 olisi ollut tälle noin 104-senttiselle, neuvolakäyrien mukaan keskiverrolle lapselle sopiva ilman väljyyden lisäystäkin, mutta kappaleet näyttivät niin kapeilta että varmuuden vuoksi lisäsin hieman leveyttä. Esim. Ottobren kaavoihin verrattuna nämä ovat selvästi kapeampia, joten kannattaa vertailla kaavaa oman lapsen mittoihin ennen kuin leikkaa.

      Poista
  2. Minunkin lemppari on se mustikka, ei vain kyllästyy siihen kuosiin...Tsemppia arkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka on kyllä ihana ja sopii tähän vuodenaikaankin. Minulta on tainnut aiemmin puuttua tähän sopiva kaava, kun on jäänyt käyttämättä koko kangas. Vielä sitä olisi jäljellä toiseenkin lapsen vaatteeseen. Kiitos kewa! :)

      Poista
  3. Taas niin ihania ompeluksia. Tykkään noista raikkaista sävyistä. Muffinssipaita keltaisen tähtihameen kanssa on niin pirteä. Resori vyötäröllä on kyllä niin käytännöllinen ja mieluinen lasten housuissa ja hameissa. Yllättävän napakka se kyllä saa olla, kun käytössä kuitenkin antaa hieman periksi. Mustikkakuosi on huippuihana. Tosi kivat nuo vajaamittaiset hihat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! :) Tuo resorihame oli ilahduttava löytö, tyttö kun tykkää pitää hameita, mutta minua ärsyttää kun niitä saa aina olla oikomassa kun taskut ja saumat ovat vinossa. Tämä hame pysyy koko päivän niin kuin se on aamulla puettu. Pienempien lasten vaatteisiin olen leveitä resoreita käyttänyt enemmän, mutta isommista ne ovat jotenkin jääneet.

      Poista
  4. Mustikkamekko on aivan ihana, tykkään noista punaisista tehosteista, onko vetskari muuten koristeena, vai ihan että mekossa on vetoketjuhalkio? Toinenkin setti on tosi reipas, oikein väri-iloittelua parhaimmillaan :). Täälläkin on tehty resorihameita :) Mukavaa arjen pakerrusta teille, mukavaa, jos saat välillä jotakin tehtyä ja ehdit tänne töitä laittaa, täällä on mukava piipahtaa katselemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Mekossa on ihan oikea vetoketjuhalkio. Aluksi ajattelin kyllä laittaa sen vain koristeeksi, mutta kun mekon yläosa vaikutti niin kapealta, leikkasin halkion pukemista helpottamaan. Olikin aika kinkkistä saada vetskari asettumaan suoraan, kun ompelin sen vasta kun hihat ja takakappale olivat paikoillaan. Resorihameita teen varmasti lisää, ovat niin nopeitakin. :)

      Poista
  5. Muffinsipaita onkin sitten omiaan leipovalle tytölle! Kaunis keltainen pitsi ja turkoosi yläosa sopivat hyvin kankaaseen. Tähdistä on kankaissa ja muissa jutuissa muodostunut minulle aika lemppari, siksipä tämäkin hame on ihana! Mustikkamekko on huippu, punaiset yksityiskohdat <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Tästä setistä tuli vähän vahingossa riemunkirjava, vaikka oli tarkoitus kerrankin pysytellä vain yhdessä kankaassa. Tykkään kyllä yhdistellä paloja ja värejä, tulipahan ainakin persoonallinen. :)

      Poista
  6. Minulla käy sinun blogissa nyt taas tämä liian nopeat sormet juttu :D. Tsemppiä arkeen! Minä ainakin jaksan odotella hitaammallakin päivitystahdilla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ompeluinto ei ainakaan vielä ole jäänyt kiireen jalkoihin, joten tulossa on sitä sun tätä. Ennemmin tai myöhemmin...

      Poista
  7. Oi mitä herkkua,,ihanat vaateet <3

    VastaaPoista
  8. Aaaw! Ihana tuo Cupcake-kangas! ♥ ♥ ♥

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)