sunnuntai 30. elokuuta 2015

Raitoja ja ruusukkeita



Keltaisen sävyissä jatketaan, niillä vain näyttää ainakin tämän vanhemman neidin kaappi tällä erää täyttyvän. 

Elokuun Suuri Käsityö-lehdessä oli kiva ja helppo trikoopaidan kaava. Ajattelin heti, että sitä pitää kokeilla raidallisena. Leikkelin takakappaleet vinoon ja etukappaleen suoraan. Alkuperäisessä mallissa oli takana vetoketju, mutta jätin sen tästä pois. Helma on huoliteltu alavaralla ja näin siitä tulikin oikein siisti.


Mietin ensin aplikointia paidan etukappaleelle, mutta tulinkin sitten toisiin ajatuksiin. Tässä taannoin tytär ihasteli erästä kaupan paitaa, joka oli somistettu sifonkisin ruusukekukkasin. Se palasi mieleeni tätä ommellessa ja päätin kokeilla paitaan trikoosuikaleesta tehtyä ruusuketta. Osui ja upposi, she loves it!

Hiuspantoja minun on pitänyt ommella jo pitkään, ne kun pitävät tämän neidin villit kiharat edes jollain lailla kurissa. Tästä tuli niin leveä, että se suojaa myös korvat viileinä aamuina. Pantaan surautin samanlaisen ruusukkeen kuin paitaankin. Hiuspantoja pitää tehdä lisää eri väreissä, ruusukkeilla tai ilman, samalla saa mukavasti kulutettua trikoon jämäpaloja.


Samalla paitakaavalla olisi toinenkin paita valmiina, mutta alaosa vielä puuttuu, sillä onnistuin hukkaamaan housukaavan... 
Muitakin koululaisen vaatteita olisi vielä mielessä, mutta nyt on pakko keskittyä pariin muuhun juttuun että ehdin saada ne ajoissa valmiiksi. Toinen näistä on farkkuhaaste, joka käynnistyy syyskuun toisena viikonloppuna. Pysykäähän kuulolla!

Mukavaa viikonlopun jatkoa!


Kaavat:
Paita: (SK 8/15)
Panta: ilman kaavaa

Kankaat:
Raitatrikoo: Selia
Turkoosi trikoo: tilkkulaatikon aarteita

17 kommenttia:

  1. Ihana paita ja älyttömän kiva tuo vinoonleikattu takakappale. Todella siististi olet saanut raidat kohdistettua. Kauniit ruusukkeet:-). Mielenkiintoista nähdä haasteompeluja. Itse en uskalla lähteä oikein mihinkään mukaan, vaikka mieli kovasti tekisi. Tahtoo ompelu jäädä niin vähälle, vaikka tokihan jotain pitää aina surautella:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Näinhän se on, että aika tahtoo kulua kaikkeen muuhun, saapa nähdä kuinka kiire itselleni tulee haastetöiden kanssa. :) Tulehan kuitenkin seuraamaan muiden töitä, vaikket nyt itse ehtisikään osallistua.

      Poista
    2. Ilman muuta seuraan osallistujien töitä:-) . Aina niin mielenkiintoista nähdä mitä luovat taiteilijat keksivät:-)

      Poista
  2. Tosi kiva, pirtsakan värinen paita! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä. Hiuspantojahan minunkin pitää ommella. Hienosti olet takakappaleella raitoja kohdistellut. :)
    Keltainen on niin aurinkoinen väri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, onneksi ovat niin helppoja ja nopeita ommella, että noitahan surauttelee illassa jo ison pinon. :) Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  4. Ihana pirteä paita! Tykkään myös keltaisesta mutta saan ne aina harmaantumaan. Sinulle on haaste blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen on kyllä arka väri, niinkuin valkoinenkin. Pitäisi pestä aina vain vaaleiden kanssa, niin ei harmaantuisi niin herkästi. Kiitos Heidi kommentista ja haasteesta!

      Poista
  5. Kiva ja raikas väriyhdistelmä. Hauska yhteensattuma nuo ruusukkeet, täälläkin on tehty niitä, kanssa paitaan sekä legginsseihin :). Odottavat kuitenkin vielä kuvausta. Hyvä oivallus tuo vinoraidotus, tuo kivasti ilmettä takakappaleelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan oltu nyt usein samoissa ajatuksissa, ehdithän jo tätä samaa kaavaakin kokeilemaan! Ruusuke leggingseissä olisikin hauska idea. :) Kiitos Krista!

      Poista
  6. Onpa tosi kiva tuo paidan malli! Ja vinoon leikattu takakappale on myös tosi hauska! Tuollaisille hiuspannoille olisi meilläkin käyttöä. Joskus pari vuotta sitten kokeilin tehdä sellaisen ja sillä hiukset pysyy tosi aisoissa ja poissa silmiltä. Nyt siis pantatehtailu käyntiin täälläkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli minustakin kiva malli. Helppo, rento ja vähän peruspaidasta poikkeava. Meillä tytöt ovat otsatukkiaan kasvattaneet balettinutturaa ajatellen ja varsinkin vanhemmalla suortuvat ovat aina silmillä, kun pompulatkaan ei millään pysy paikoillaan koko päivää. Panta on ilmeisesti paljon mukavampi. :) Kiitos Pizzicato!

      Poista
  7. Oikea aurinkoisuus löytyi täältä! Raitojen leikki takakappaleella on mielenkiintoinen ja hauska yksityiskohta. Kivan rento malli paidassa. Hiuspannat voisivatkin olla hauskoja kaverilahjoja, meillä kun ei ole niitä tyttöjä muuten kuin pojan kavereina. Ihanaa alkanutta syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Yritän jatkaa kesän aurinkoa ainakin vaatteissa, ellei muuten.Kaverit varmasti ilahtuisivat hiuspannasta, kun sen kivasti koristelee. Voisinpa itsekin tehdä lahjaksi, kun ovat niin nopeita. Ihanaa syyskuuta sinullekin! :)

      Poista
  8. Tosi pirteä paita raitoinen päivineen. Tosi kiva. Varmasti mukava pitääkin. Täytyykin tulla toistekin kurkkimaan miten haaste etenee.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)