lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kesämielellä

 
 
Kesänkaipuu heijastuu näistä arvonnan voittajille tehdyistä vaatteista. Raikkaita värejä, lyhyitä hihoja, kesäisiä aiheita, kevyttä ja tyttömäistä, sellaista teki mieli tehdä. Ja tällaisia niistä tuli.
 
Marjo toivoi tyttärelleen t-paitaa koossa 98 cm. Valitsin väreiksi kirkasta pinkkiä ja oranssia ja aplikoin paitaan värikkäitä perhosia. Vieraalle tehdessä olisi viisasta pysyä tiukasti siinä mitä osaa. Mutta enhän minä malttanut, ihan pakko oli kokeilla noita hihahörhelöitä. Piti oikein kaivaa saumurin ohjekirja esiin, sillä tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin rullapäärmettä.
 
Kaava Ottobren CW 301, se kapeampi malli. Trikoot Ompelun Ihanuudesta, velourtilkut omista jemmoista, resori ja sivusauman handmade-nauha Fabriinasta.
 

 
 
Marjo ehti jo laittaa sovituskuvan omaan blogiinsa ja sain luvan laittaa sen tännekin:
 
 
 
 
Vihdoin viimein myös tämä Julian tyttärelle lähtevä 92-senttinen mekko valmistui. Se viivästyi kyllä luvattoman kauan, mutta onneksi kukkamekkojen sesonkiaika on vasta edessäpäin.
 
Hankin jokin aika sitten Mekkotehdas-kirjan ihan omaksi, kirjaston kirjat kun olivat jatkuvasti varattuja ja onhan tuon opuksen kaavoilla jo useampi kolttu tullut tehtyä. Riine on toistaiseksi (kaikkia malleja en ole vielä kokeillut) suosikkimallini, joten sitä kevyesti muokaten syntyi tämäkin mekko.Pitsinauhat ovat minusta niin ihania, että niitä täytyy aina laittaa puuvillamekkoihin. Tähänkin käytin lähes kaiken mitä tuota pitsiä oli jäljellä, helmaan ja etukaarrokkeeseen. Etukaarrokkeessa on somisteena myös kolme turkoosia helmiäiskukkanappia.

 
 
Ompelun Ihanuudessa myytiin kaunista pellavanväristä käsintehty-nauhaa. Sillekin täytyi löytää paikka mekosta ja ompelin sen takahelmaan nappilistan alle.
 
Kukkapuuvillan olen hankkinut Kangas-Mallasta viime kesänä.Todella ihana kangas, vielä nätimpi livenä kuin noissa kuvissa. :)
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos kewa! Oma tyttö ihastui tuohon niin, että tein jo toisenkin mekon samasta kankaasta.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)