lauantai 23. maaliskuuta 2013

Project Runway

Fb:n ompeluryhmä SaVa järjesti eilisiltana toista kertaa project runway-tyyppisen haasteen. Jalkapallon Suomi - Espanja-ottelu mahdollisti minullekin pari tuntia omaa rauhaa, että pääsin osallistumaan. :) Työn touhussa kuuntelin selostusta ja lopun ottelusta ehdin näkemäänkin. Hyvä Suomi!
 
Aikaa kankaiden leikkaamiseen ja vaatteen kokoamiseen oli 2 tuntia. Ehdoksi oli laitettu, että vaatteessa tuli olla mahdollisimman paljon raitaa, jossa mukana valkoista. Viime hetken yllätysmomentti oli laskos.
 
Ensin sain jostain syystä päähäni, että tarvitaan mustavalkoraitaa, mutta pikkuhiljaa alkoi hahmottua muitakin vaihtoehtoja. Nämä kankaat valitsin siksi, että raita olisi vaatteessa pääosassa, eikä vain kuviokankaan lisukkeena. Lähtökohtana siis keltainen Ralliraita-joustofrotee, pinkki resori ja pinkki singletrikoo, joka jäi kankaiden kuvauksesta pois. (Ralliraita Royal-tuote, single Ompelun ihanuus, resori todennäköisesti Majapuu)
 


Olen joskus Maitotyttö-blogissa nähnyt ralliraitaa vinoon leikattuna ja siitä lähtien on muhinut ajatus tästä mekosta. Tämä haaste antoi sopivasti potkua sen toteutukseen, ties kuinka kauan nämäkin kankaat olisivat vielä kaapissa marinoituneet ilman tätä.

Tuli hupullinen liivimekko kokoa 98/104 cm. Kaavana Farbenmix Amelie, josta hupun muutin hiippamalliseksi. Taskun asettelin vinoon ja sieltä löytyy myös se laskos. Pieni, mutta kuitenkin! Hupun kärkeen lisäsin hetken mielijohteesta pätkän koristenauhaa.

Aika riitti hyvin, mekko valmistui jopa vartin etuajassa. En olis uskonut, sillä olen hidas ompelija. Paitsi ehtimisestä, olen positiivisesti yllättynyt työn jäljestä. Tuskin paljon siistimpää olisin saanut aikaan vaikka aikaa olisi ollut rajattomasti. Jos ei olisi tarvinut kiirehtiä, olisin käyttänyt enemmän aikaa taskun asetteluun. Ehkä olisin myös huolitellut pääntien kaitaleella. Toisaalta se on mukavan ohut noin, eivätkä saumuriompeleet näy päälle puettuna.

 
 
Sovituskuvia:

 
 
 

 
 
Huppu on tässä kaavassa liian matala päässä pidettäväksi. Taakse se asettuu kauniisti.
 
 
 
 
Tämä oli hauska kokeilu. Mahdollisuuksien mukaan osallistun varmasti toistekin!


5 kommenttia:

 1. Tää on ihan hurjan kiva vinoon leikattuna :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Nyt tämä jää mullekin muhimaan, tämä vinoon leikattu raita.

  VastaaPoista
 3. Wau! Vinoraidat on ihan huiput! Ihanan mallinen tunika =)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Olen tosi tyytyväinen tähän ja tyttökin tykkää. :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva! Tykkään suoranakin Ralliraidasta, mutta vinona on vieläkin hienompi :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)