keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Lämmintä jaloille

Vaikka en nykyään juuri ennätä neuloa, näin ilmojen viiletessä tulee aina vastustamaton himo tarttua puikkoihin. Pienet villasukat valmistuvat nopeasti ja tein isommille lapsille molemmille uuden töppösparin. Tosin vaaleanpunaisista tuli niin reilun kokoiset, että taidan antaa nämä jollekin isommalle tytölle lahjaksi ja tikata omalle uudet pienemmillä puikoilla.

Vihreäsävyisissä sukissa raidat ei osu aivan kohdalleen, koska kantapään kohdalla kerässä oli solmu, enkä pystynyt jatkaa uudesta värinvaihtokohdasta kun lankaa oli niin vähän. Itse asiassa oli tipalla ettei lanka loppunut kokonaan kesken. Onneksi löytyi pätkä oikeansävyistä vihreää, että sain sukkaan oikean värisen kärjen.

Lankana 7 veljestä jättiraita vihreissä ja polkka vaaleanpunaisissa.
Olen aikoinaan ommellut pojalle pitkiä alushousuja Myllymuksujen bambuneuloksesta, ja ne ovat olleet tykätyt ja kovalla käytöllä. Niinpä kun vanhoista lahkeet alkoivat jäädä lyhyiksi, ei muuta kun uusia ompelemaan. Harmi vain ettei kankaan leveys riittänytkään kuin yksiin. Täytyy tilata toinen samanlainen pala, niin saa vielä parit samanlaiset lisää. Tämä syvä violetti on tällä hetkellä yksi suosikkivärini. :)
Kaava Ottobresta 4/04.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)