lauantai 9. helmikuuta 2013

Tosi helppo vetoketjupussukan ohje

Pussukan tekoon tarvitset 15 cm vetoketjun sekä palat päällis-, vuori- ja tukikangasta, kunkin koko  17 * 21 cm (leveys * korkeus).

Voit suurentaa pussin kokoa mielesi mukaan. Leveys on aina vetoketjun pituus + 2 cm, korkeus 2 kertaa haluamasi pussin korkeus plus saumavarat. Jos kankaan kuvion tai nukan suunta on yksisuuntainen, kokoa päällinen kahdesta kappaleesta (muista lisätä alareunaan saumavarat).

 
 
 
Silitä tukikangas päälliskankaan nurjalle puolelle. Jos haluat koristella pussukan esim. pitsillä, koristenauhoilla tai napeilla, ompele ne päälliskankaaseen jo tässä vaiheessa.

Aseta päällinen ja vuori op:t vastakkain ja niiden väliin puoliksi avattu vetoketju. Neulaa ja ompele kiinni. Ommellessa kannattaa käyttää vetoketjupaininjalkaa (toisin kuin minä).


 
 
 
Käännä sitten päällisen alareuna vetoketjun toista reunaa vasten, kankaan op:t vastakkain. Tee samoin vuorille. Neulaa kankaat kiinni vetoketjuun ja ompele.
Taita sitten pussi niin, että vetoketju on keskellä ja aseta ketjun päät kohdakkain. Käännä saumavarat vuorin puolelle ja ompele sivusauma. Ompele toinen sivu samoin, mutta jätä vuorin puolelle kääntöaukko.

 
 
 
Viistoa kulmat ja leikkaa vetoketjun päistä ylimääräinen pois.

 
 
 
Käännä pussukka kääntöaukon kautta oikeinpäin ja töki kulmat teräväksi tylsäpäisellä tikulla (esim. virkkuukoukku). Sulje kääntöaukko käsin ommellen.
 
Valmista tuli!


13 kommenttia:

 1. Olepa hyvä, toivottavasti nyt saat setelit hyvään talteen! :)

  VastaaPoista
 2. oi miten ihania pussukoita ja tosiaan näyttää helpolta (todellisuus voi olla toista). Kiitoksia ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se helppo, aikuisten oikeesti. :) Kokeilepa vaikka!

   Poista
 3. Etsin helppoa pussukan ohjetta. Tämä sinun ohjeesi näyttää sellaiselta. Aion kokeilla sitä ensi tilassa. Mietin tuota "jätä vuorin puolelle kääntöaukko", että miten? mutta ehkä se selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätät siis vuorin reunassa muutaman sentin ompelematta (näkyy tuossa toiseksi alimmassa kuvassa jos suurentaa). Se jää siis tässä vaiheessa auki ja sitä kautta valmis pussukka käännetään oikeinpäin. Lopuksi aukko suljetaan oikelta puolelta pienin pistoin käsin ommellen.

   Poista
 4. Kiitos ohjeesta! :) Selkeä ja helppo. Tulee kyllä kokeiltua :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta! Selkeä ja helppo. Tulee tässä tehtyä joku päivä :D

  VastaaPoista
 6. Pitääkö käyttää ompelukoneessa vetoketjujalkaa? Pelottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käyttää, silloin saat ommeltua siistimmin läheltä vetoketjun hammastusta. Mutta kuten kuvista huomaa, minä en aina käytä ja onnistuu niinkin. Pelko pois, se ON helppoa! :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Ompelukonetta suosittelen. Muuten toki saumurikin menettelee, mutta vetoketjun kiinnitys ei taida sillä onnistua. Huolittelua ei myöskään tarvita, koska pussukka on kokonaan vuoritettu.

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)