sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Keväisiä juhlamekkojaEilen vietettiin ystäväperheen pienen pojan ristiäisiä ja meillä oli mieheni kanssa suuri ilo ja kunnia osallistua niihin hänen kummeinaan.

Juhlia varten pääsin ompelemaan pitkästä aikaa tytöille vähän hienompia mekkoja. Kukallisen finecordin olen tilannut syksyllä Iinulta tarkoituksena ommella siitä jotain isommalle tytölle. Sellaisenaan se ei riittänytkään kahteen mekkoon, joten hankin lisäksi limenvihreää finecordia ja vuoriksi tummanruskeaa napakkaa pilkkupopliinia. Suhtauduin aluksi ristiriitaisesti tuohon vihreään samettiin, en oikein tiennyt onko se ihanaa vai ihan kamalaa. Lopulta päätin tykätä siitä. :) Lopputulos on mielestäni suloisen keväinen. Kaikki kankaat ovat Iinulta.

Liivimekon kaava löytyi Ottobren numerosta 6/07. Tämän mallin olen halunnut toteuttaa lehden ilmestymisestä saakka (jolloin meillä ei edes ollut tyttöjä) ja nyt vihdoin pääsin sen tekemään. Olipa ihana ommella taas sileitä sametteja ja popliineja joustavien kankaiden jälkeen! Vyötärösaumaan oli tarkoitus ommella vielä ruskeaa samettinauhaa, kuten lehden mallissa, mutta harmikseni en löytänyt sopivaa nauhaa. Lopulta se ei kuitenkaan haittaa, sopii ihan hyvin noinkin. Enkä enää kyllä ala nauhaa jälkikäteen lisäämään vaikka sellainen löytyisikin, kun olen vuorin kiinnittänyt käsin pisto pistolta. ;)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania mekkoja! Kaunis malli ja tuo vihreä tasoittaa tuon kuviollisen kankaan ´levottomuutta´. Ja se on todella kauniin värinen. Onnea kummeille vastuutehtävästä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    NorppaStiina: Olet ihan oikeassa
    , pelkästä kukkakankaasta tehtynä mekosta olisi tainnut tulla aika synkkä ja ´levoton´.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)