torstai 30. kesäkuuta 2011

Ruskeaa

Tänä kesänä en ole juuri tyttöjuttuja ommellut, ihan siitä yksinkertaisesta syystä että neitien vaatekaapeista löytyy jo ihan liikaakin vaatteita. Siskonpojan rippijuhliin halusin kuitenkin tehdä isommalle tytölle uuden mekon.


Ruskeasävyisistä Hilde-kankaista piti tulla mekko jo viime kesänä, mutta tuo vaaleampi olikin hieman erisävyinen kuin olin kuvitellut, eikä sopinutkaan silloisiin suunnitelmiini. Näitä netistä tilaamisen varjopuolia. :( Nyt ne sitten pääsivät käyttöön ja päätin surauttaa monesta blogista tutun kolmen konstin mekon (Ottobre 3/09), koska malli on sievä ja helppotekoinen.

Mekon kaveriksi tein lierihatun, jonka ohje on Emma Hardyn kirjasta 'Ompele kaunista lapselle'. Kankaat tilasin Iinulta.


Tummaa vai vaaleaa? Ei sen väliä, ilme vaihtuu hetkessä kääntämällä hattu nurinpäin. :)Pikkusisko ei tällä kertaa saanut uutta asua, vaan juhli tässä pari vuotta sitten isosiskolle ompelemassani pellavatunikassa ja -hatussa. Kaavat Ottobre 1/05.Tämäkin on vanha ompelus, viime kevättalvelta, mutta laitetaan nyt tähän kun samoissa sävyissä pysytään. Silloin piti saada tytölle ruskeat housut, kun sen värisiä yläosia oli kertynyt useampia. Metsolan velourista sitten ompelin nämä ruusunnuppu-leggarit (Ott 1/10). Aivan ihanat housut tuli, tätä mallia pitäisi muistaa käyttää vielä toistekin. Oli myös helppotekoiset, vaikka kaava näyttää aika oudolta. Kuvan tunika on Iinun ompelema.


Housujen lahkeisiin ompelin somisteeksi kukkanapit.

2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! :)