sunnuntai 28. lokakuuta 2012

For my cute little monkeys

 
 
 
Novitan kevätnumerossa oli hauska apinasukkien ohje, jossa vieläpä oli 8-vuotiaalle sopiva koko. Lisäsin raidoilla väriä, muuten noudattelin alkuperäisohjetta. En ole kovin taitava kirjoneuleissa, mutta tämä malli oli sopivan yksinkertainen. Muutenkin ohje oli helppo kirjoneuleella vahvistettuine kantapäineen ja joka toinen kerros tehtävine kavennuksineen. Lanka Novita 7 veljestä.
  
 
 
 
Koska sukat kuitenkin unohtuvat kouluun/kavereille/mummulaan, tein saman tien varasukat. Nämä on kokonaan jämälangoista neulottu ja värikirjo on sen mukainen. Eihän näitä kauniiksi voi kehua, mutta lämpöarvo lienee sama kuin sievemmillä serkuillaan.
 
 
 
 
Tyttökin sai apinasukat, lempiväreillä. Ohje on sama kuin isommissa sukissa, mutta käytin ohuempaa lankaa ja ohuempia puikkoja. Hieman reilut tuli silti. Lankana Novitan Nalle ja Wool. 
 
Mistähän saisi intoa tikkailla vielä kuopukselle omat?? Ensimmäiset sukat valmistuivat vauhdilla, toiset melko nopeasti, kolmansissa vierähtikin jo hyvä tovi... On se vaan niin tylsää tehdä montaa samanlaista peräjälkeen.

 
 
 
Mitä äiti edellä, sitä lapset perässä... Tytär ilmoitti tässä päivänä eräänä, että hän tahtoisi ommella sukat. Ompelukoneella. Kysyin, kävisikö mieluummin kaulaliina. Kävihän se ja kankaaksi hän valitsi roosan resorin. Äidin avustuksella siitä syntyi tällainen tuubihuivi:
 
 
Kovin pitkään ei keskittymiskyky riittänyt, kun värityskirja jo vei voiton, mutta aika hyvä alku 4-vuotiaalle! :)

1 kommentti:

  1. Kauniita sukkia! Noita apinoita katselin itsekin sillä silmällä, että voipi joutua neulomaan ;)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)