lauantai 24. marraskuuta 2012

Riinejä kolmessa koossa

Ompelupöydällä vallitsee suma. Joka projektista tuntuu puuttuvan jotain; resoria, vetoketjua, tukinauhaa... Eikä asiaa lainkaan auta tämä krooninen aikapula. Blogipäivityksetkin ovat jääneet pahoin jälkijunaan, nämäkin mekot valmistuivat jo isänpäivän alla.
 
Loppuvuodesta riittää monenlaista pientä juhlavaa tilaisuutta, joita varten ompelin tyttösille tällaiset yksinkertaiset kukkamekot. Kankaan olen löytänyt Eurokankaan palalaarista. Kaarrokkeen vuorina on Iinulta tilattua pilkullista turkoosia puuvillaa.
 
Kaava on mekkotehtaan Riine, oikein kiva ja helppotekoinen malli. Koska aiemmat mekkotehtaan kaavoilla tekemäni mekot ovat olleet mielestäni turhan lyhyitä, otin näihin helman mitan seuraavasta suuremmasta koosta.
 

 
 
Takahalkio kiinnittyy helmiäiskukkanapein ja etukaarrokkeen alareunaan ompelin ruskeaa pitsiä.

Vielä lähes samanlainen mekko minikoossa, sillä tulin tilanneeksi tytöille pukinkonttiin Disney Animator's collectionin Lumikin ja Arielin. Tämäkin lahjaidea ja nuken mekkokaava Mekkotehdas-blogista. Pikkumekkoja täytynee ommella vielä muutama lisää ennen joulua...4 kommenttia:

  1. onpa kauniit, harmittaa että meillä ei ole mekkotyttöä, melkein pakolla vain saan joskus käyttämään ja vain trikoisia mekkosia;( mutta idea on hyvä, nukelle vois ommella!!!

    VastaaPoista
  2. Upeat mekot! Ruskea kangas on aivan ihana!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)