tiistai 27. marraskuuta 2012

Pieni sydänneulatyyny ja pari ompeluvinkkiä

Ompelupöytäni sijaitsee kodinhoitohuoneessa, jossa tilaa on varsin niukasti. Niinpä piirrän kaavat, leikkaan kankaat ja neulaan kappaleet yhteen keittiön pöydällä, lattialla tai jossain muualla, missä paremmin sopii työskentelemään. Tästä seuraa sellainen ikävä juttu, että neulatyyny on usein jossain muualla kuin missä sitä tarvittaisiin.
 
Nyt on paikka ainakin ompelusta irrotettaville neuloille, kun ompelin ja kiinnitin pikkuruisen neulatyynyn ompelukoneen runkoon. Tyynyn takana on nappi, jolla se kiinnittyy koneen rungon ympäri kulkevaan napinläpikuminauhaan. Niin se on tarvittaessa myös helppo ja nopea irrottaa. Tämä on paitsi kätevä, myös aika söpö. :)
 
 
 
 
 
Lähetin tämän ja muutaman muun pikku vinkin Royal-tuotteen ompeluvinkkikisaan. Laitan tänne blogiin vinkit, jotka eivät äänestykseen asti selviytyneet, jos niistä olisi jollekin iloa ja hyötyä.
 
Vinkki 1. Minigrip-pussit sopivat moneen, myös kaavojen säilytykseen. Ne ovat tilavia ja kestäviä, eivätkä kaavat pääse luiskahtamaan vahingossa pois pussista. Säilytän kaavapussit paksun mallisissa kulmalukkokansioissa, joita voi pinota päällekkäin, jolloin ne sopivat matalaankin hyllyyn. Kun kaavat lajittelee eri värisiin kansioihin vaikkapa koon tai käyttäjän mukaan, tarvittavat kaavat löytyvät helposti.
 
 
 
 
 
Vinkki 2. Onko langan neulansilmään pujottaminen hankalaa? Leikkaa langanpää poikki vinottain, niin lanka sujahtaa paikalleen  kuin itsestään.
 
 
 
 
Neljäs, kaavojen piirtämistä helpottava vinkki, osallistuu vinkkikisaan numerolla 1. Käy kurkkaamassa ja äänestä suosikkiasi täällä.


3 kommenttia:

 1. Onpa soma neulatyyny! Minä en pärjäisi mitenkään päin ilman käsivarsineulatyynyäni, jollaiseen jaoin kaavan joskus myös blogissani. Siinä on juuri se parhaus, että neulat kulkee koko ajan mukana.

  VastaaPoista
 2. Aivan, sellainen olisi myös mainio, täytyypä hakea ohje blogistasi. :)
  Juuri nyt käsityyny ei taitaisi kuitenkaan meillä toimia, koska pikkuneidit tuntevat jotain suunnatonta vetoa nuppineuloihin (tulevia käsityöläisiä varmaan...). Siksi kai tyynyt ovatkin aina hakusalla, kun niitä pitää jemmata lasten ulottumattomiin. ;)

  VastaaPoista
 3. Voi, miten suloinen neulatyyny!!! Kiitos vinkeistä myös, vaikuttavat hyödyllisiltä ja täällä ainakin pääsevät kokeiluun (kaavakaaokseen olisikin kiva saada vähän järjestystä...).

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)