maanantai 17. joulukuuta 2012

Pakon edessä

 
Juhlat tulossa, ei mitään päälle pantavaa, budjetti olematon... Mikä neuvoksi?
 
Siivotessani unohduin selailemaan vanhoja käsityölehtiä. Niiden joukossa oli SK 10/10, josta löytyi viskoosista ommellun tunikamekon kaava. Muistan tykästyneeni malliin jo lehden ilmestyessä ja hankin sitä varten kankaankin valmiiksi, koskaan sitä ei vain ole tullut ommeltua. Ja kyllä vaan, kangas löytyi, edelleen Eurokankaan pussissa ja kuittikin oli tallessa.
 
Omien vaatteiden, erityisesti juhlavaatteiden, ompelu menee niin kauas omalta mukavuusalueeltani, että onnistun välttelemään sitä erinomaisen hyvin. Juuri siihen suuuntaan olisi kuitenkin osaamista kehitettävä, hyvä että joskus joutuu edes näin pakon edessä harjoittelemaan. ;)
 
Tarkoitus oli kai aikoinaan tehdä tämä tunikamitassa, mutta kangas oli niin edullinen, että olin hankkinut sitä mekkoon riittävän palan. Hyvä niin, sillä nyt toteutin mekon pitkänä versiona.
 
Kaava on xl-malli, tosi reilu ja vieläpä aika rintavalle kaavoitettu. Jouduinkin hieman tekemään muokkauksia ompelun edetessä. Nätti malli kuitenkin, varmaan toimisi myös arkena tunikamitassa trikoisena versiona.


2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! :)