tiistai 2. syyskuuta 2014

Pakkomielle


Pöytäni tuntuu nyt täyttyvän keskeneräisistä tekeleistä. Eivätkä ne kaikki ole edes kesken, mutta odottavat jotakin lisää että pääsisivät blogiin esille. Nämäkin oli tarkoitus postata vasta, kun pikkusiskon vastaava asu olisi valmiina, mutta menköön nyt ettei pääse ihan blogi näivettymään.

Tämä vaate ei syntynyt tarpeesta, eikä edes toiveesta, vaan pelkästään äidin mielivallasta. Ihastuin niin Heilt Speciell og Jubel-kirjan hihattomaan jumpsuitiin, että oli  p a k k o  saada kokeilla samanlaista. Siltikin, vaikka suuresti epäilin suostuisivatko mekkotyttömme kuunaan pukemaan haalaria päälleen. Käytin lempivärejä ja hyvin kävi - päälle hujahti ja kelpasi jopa eskariinkin.En ole koskaan aiemmin tehnyt tällaista resorikaitalevetoketjulistaa - no mikä lie, kai tuolle joku parempikin nimi on. Yöunet jäivät vähiin, kun en voinut luovuttaa ennenkuin vetoketju oli paikallaan - asia, jota hieman seuraavana aamuna harmittelin... 

Alareunasta ei tullut niin siisti kuin olisi pitänyt, niinpä piilotin pahimmat vekit koristenauhan alle. Seuraavalla kerralla kaivan jostain suomenkieliset ohjeet, ennen kuin aloitan.Hupun vuorina violetti lintutrikoo. On muuten erinomainen malli tässä hupussa; sopivan pieni että siitä on oikeastikin jotain hyötyä, eikä vain lerputa selässä.Nappikukkanen koristeeksi ja lahkeeseen tasku (joka näkyy kuvassa ylempänä). Poikkisauman jouduin tekemään, koska kankaan korkeus ei olisi yhtenä kappaleena riittänyt.

Niin, ja teinhän minä tuon haalarin alla olevan paidankin. Se on ihan pertsaa vaan, samalla kaavalla tehty kuin paidat viimeisimmissä postauksissa. Kun kaavassa on mitoitus kohdallaan, sitä on ilo käyttää uudelleen ja uudelleen. Kangas tietenkin Paratiisin Puutarhaa - kaunista, vaikkakin saisi olla kirkkaamman pinkkiä.Kaavat:
Jumpsuit: Heilt Speciell og Jubel
Paita: Autumn Forest (OD 4/14) kavennettuna 

Kankaat:
Velour ja resori: Fabriina
Paratiisin puutarha: Verson Puoti
Linnut: Kangas-Malla (?)

14 kommenttia:

 1. Ihana!
  Kiva idea, ilman huppua näitä haalareita onkin tullut tehtyä,
  mutta hupun kanssa sopii isommallekin lapselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko nämä jumpsuitit jo ihan out, mutta meillä kun niitä ei ole juurikaan käytetty, oli kai jo korkea aika kokeilla. :) Sopii minusta ihan hyvin tämänikäiselle vielä. Kiitos Mieli!

   Poista
 2. Erittäin kiva malli :) On varmasti eskariinkin niin kiva leikkivaate, jolla on helppo olla. Tykkään näistä väreistä, kauniit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää tosiaan siltä, että näissä vaatteissa on mukava olla, ihan oli vaikea saada kuvaa kaikelta tanssimiselta. :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 3. Kyllä kannatti äidin tehdä oman päänsä mukaan, hieno tuli! Ja hihaton on mukava, kun ilmettä voi vaihtaa alla olevan paidan mukaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus täytyy saada tehdä ihan mitä itse haluaa. ;) Olisi silti harmittanut, ellei olisi kelvannut päälle. Totta, erivärisillä - ja kuosisilla paidoilla ilme on varmasti aivan eri. Hihaton on myös vähemmän kuuma ja vaatteen olemus on keveämpi. Kiitos Erja!

   Poista
 4. Ihana haalari!
  Meilläkin tuo violetti on tällä hetkellä kuulemma lempiväri.

  Mie mietin kanssa omille jumpsuitin tekemistä, mutta mietin, miten noi vessakäynnit ja muut oikeasti niiden kanssa päikkärissä sujuisi... No ainahan semmoisen voisi tehdä kotivaatteeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä juuri yksi niistä syistä, miksi meillä ei aiemmin jumppiksia ole käytetty. Nyt tytöt ovat jo niin isoja ja osaavia, että uskon vessajuttujenkin sujuvan. Kiitos Elina ja tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 5. Tämä on tosi hieno jumppis! Hihaton toimiikin hyvin, ei ole liian kuuma leikeissä. Kukka nappeineen tuo vielä lisää pirteyttä. Värikin on niin herkullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Täyteläinen violetti sopii minusta hyvin syksyyn. :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)