keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Farkkukasseja ja nilkattimet(?)

Syksyllä tein tyttären eskarikaverin synttäreille lahjapaketiksi farkkukassin ja kun tuli yhdelle tehtyä, eihän se siihen jäänyt. Tässä pari talven lapsille tehtyä pussukkaa.

Pitäisiköhän lähteä hamstraamaan farkkuja kirpparille, että meidänkin lapset saisivat nimikkokassit?


Syksyllä ihastuin Pizzicato-blogissa vallan hurmaaviin säärystimiin. Loppiaisen aikaan, kun pakon sanelemana tunnelmoimme kynttilänvalossa, otin vihdoin kimmeltävän Säde-langan puikoille. Ohje (tiny owl knits: some cloydy day) on helppo, mutta en silti suosittele kokeilemaan sen neulomista pimeässä ;).

Säärystimien piti tulla tytölle, ensimmäisestä versiosta vain tuli aivan liian leveä. Jatkoin silti ja tein säärystimien sijaan omiin koipiin tämmöiset söpöstimet, nilkanlämmittimet. Olisiko ne sitten nilkattimet?Nyt meneillään uusi yritys, puikoilla vähemmän silmukoita ja hempeämpiä sävyjä. Saavat neiditkin omansa toiveiden mukaan. :)


8 kommenttia:

 1. Ihanat noi sinun nilkan lämmittimet, kyllä se vaan nuo paljetit säihkyvät mukavasti äitienkin jaloissa :) Vanhoista farkuista tehdyt kassit ovat kierrätystä parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne aika veikeät, pientä arjen luksusta :). Farkkukasseihin olen jäänyt koukkuun, ovat nopeita ja hauskoja tehdä. Lapset tahtovat aina valita kirjaimiin käytettävät tilkut. Kiitos Krista!

   Poista
 2. Hyvät "nilkattimet". Lanka on kaunista, en ole kokeillut, pitäisköhän uskaltaa :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Kokeile ihmeessä. Lanka on omiaan tämmöisiin pikkujuttuihin, pari kerää riittää eikä vaadi paljoa aikaakaan. Itse ajattelin yhdistää tätä myös villalangan kanssa.

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kaunis violetti väri noissa nilkattimissa ja säihkyvät niin upeasti. Nilkkojen ja ranteiden lämpimänä pysyminen pitää muuten usein koko kropankin lämpimänä, joten varmasti hyödylliset nämä nilkattimet :) Farkkulaukut näyttävät tosi kivoilta ja ovat varmasti vahvaa tekoa. Voi raahata painaviakin lasteja näissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan totta, kädet ja jalathan ensimmäisinä palelevat. Nyt sitä lämpöä kaivataankin, vaikka totta puhuen en ole tarjennut leggareissa ulos lähteäkään näillä pakkasilla. Kiitos sinulle ohjeen jakamisesta, ihan niitä säärystimiäkin on vielä tulossa. Menin muuten lupaamaan tytöille sellaisia vaaleanpunaisia säärystimiä, jotka näin blogissasi. Siinäpä olikin etsimistä, että löysin sitä väriä kun oli lähes joka kaupasta myyty loppuun!
   Farkku on mainio materiaali, toivottavasti kassien saajat keksivät niille paljon käyttöä. Kiitos Pizzicato!

   Poista
 5. On kyllä todella ihanat nilkattimet, minunkin pitäisi itselleni tehdä. Farkkulaukut ovat loistava lahjaidea, mahtavat applikoinnit niissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset pikkutyöt ovat mukavan nopeita tehdä, nämä varmasti valmistuisivat illassa-parissa jos oikein ottaisi asiaksi. Minulla meni vähän kauemmin, sillä neulon lähinnä vain iltaisin lapsille satuja lukiessa.
   Koulussa tahtovat vaatteet ja tavarat mennä sekaisin ja unohtuvat sitten sinne jemmakoriin, kun lapset eivät muista millaisia pipoja ja hanskoja ja milloin mitäkin heillä on ollut, tai sitten kaverilla on ihan samanlaiset. Nämä kassit eivät ainakaan pääse sekoitumaan. :) Kiitos Hanna!

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)